asterisk

2012.07.10.

A kutyám ( 5 éves bichon havanese) szemét súlyos sérülés érte, ennek következtében a bal szemgolyóját teljesen elöntötte a vér. Elvittem állatorvoshoz, aki azt mondta erre a szemére biztosan megvakult. Kapott injekciókat (Tardomyocel comp inj, trauma – logoplex, Rycarfa, konakion) ezenkívül az orvos napi háromszor 1 csepp voltaren és ciloxan szemcseppet írt fel neki. Amikor kontorllvizsgálatra vittük vissza, azt mondta hogy bár a vérzés már elállt, de ez még nem garancia arra, hogy a szemet nem kell műtéti úton eltávolítani. A csarnokvíz áramlása ha nem megfelelően történik, abban az esetben vagy a műtétet javasolja, vagy más kezeléseket,amelyek azonban nagyon hosszadalmasak és bonyolultak. Arra lennék kíváncsi, megmenthető e a kutyám szeme, láthat e egyáltalán még valaha a bal szemére, ha nem, akkor hogyan kerülhető el a műtét, milyen beavatkozásokkal, milyen gyógykezeléssel? milyen szövődmények léphetnek fel, ha a szemet nem távolítják el?

Állatorvosával karöltve érezhetően mindent megtesznek azért, hogy megmentsék a kutya szemét.

Az esélyeikről, lehetséges megoldásokról a kutya vizsgálatát és kezelését végző állatorvos tud a legpontosabban nyilatkozni. Nekem, vagy bárki másnak, aki nem vizsgálta a kutyát esélye sincs megítélni a lehetséges kimenetelt és nagy baj lenne ha az én látatlanban adott ötletelésem alapján hoznának döntéseket, kezelnék a kutyát.

Leírása szerint a néhány napja történt a baleset, azóta kezelik a kutyát és történt javulás is állapotában. Ez utóbbi mindenképpen jó jelként értékelendő és Önökkel együtt azt remélem, hogy tartós lesz a javulás.

Ha állatorvosával együtt úgy érzik, hogy szemész-specialista segítségére van szükség, akkor kérje meg kezelőorvosát, hogy referálja Önöket ilyen szakemberhez.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993