Ezster

2012.07.17.

Tisztelt Doktor Úr! Két kutyánk volt, befogadtunk egy kóbor kutyát, annak hagytunk egy kölykét. Másfél éves volt a kölyök – nőstény, egyelőre nem ivartalanitott-, amikor az anyja elpusztult. (Gennyes méhgyulladása lett, de sajnos a betervezett műtét előtti éjszakán elpusztult.) A kiskutyának aznap este habzott először a szája, aztán sirt is, és kb. két héttel később rosszul lett, eldobta magát,rángatózott. Az állatorvos azt mondta, hogy a sokkhatástól epilepszia alakult ki a kutyánál. Azóta is vannak időnként ilyen rohamszerűségek,elfekszik a kutya, habzik a szája, étvágytalan. A házőrző funkcióját sem látja el sajnos, szinte fél az idegenektől, a villámlástól,a dörgéstől, stb. Korábban a két kutya együtt kiváló házőrző volt, jeleztek, ugattak. Az egyedül maradt kutya most alig ugat. Sevenal nevű gyógyszert irt az orvos. Amit kérdezni szeretnék: milyen kimenetele lehet ennek a dolognak, meddig tarthat? Meddig kell, meddig lehet a Sevenalt adni neki? Kb. 40 kg-os a kutya. Másik kutyát nem akarunk mellé fogadni. A kutya nincs egyedül, gyakorlatilag állandóan van otthon egy-egy családtag, aki tud vele foglalkozni.

Kedves Gazdi!

Az epilepszia diagnózis felállításához sok vizsgálat kell (vérlabor, ultrahang, röntgen, EEG), érdemes vele specialistához fordulni, ugyanis ki kell zárni a többi kórokot, ami ilyen tüneteket okoz. Specialistát találhat itt, természetesen kezelőorvosával egyeztetve.  Ha bebizonyosodik, hogy más baja nincs a kutyusnak, akkor, akárcsak az embereknél egy életen át tartó gyógyszerszedés is szükséges lehet.

Felmerült Önökben és a kezelőorvosban is a betegség lelki eredete, ha utána akarnak járni, mit lehet egy társát elvesztett sérült lelkű kutyával kezdeni, kérhetnek ehhez is szaksegítséget például itt.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993