Ezster

2012.07.17.

A cicámmal kapcsolatosan is szeretnék kérdezni. 10 éves nőstény cica, emlődaganattal műtötték meg, egyben ivartalanitva is lett. több mint három hete volt a műtét. Nagyon hosszu vágása van a hasán, 20 cm hosszú. A sebe begyógyult, de a csupasz bőr húzódik neki, feszül a mellcsontjánál a bőr, az összevarrásnál vastagabb is lett, ezeket tisztogatja, nyalogatja. Korábban hatalmasakat ugrott, most a székre ugrik csak fel, oda is óvatosan. Eléggé lefogyott, keveset eszik, de azt jó étvággyal. Szinte egész nap alszik, korábban a szabadba kijárt, most nem is akar kimenni, csak a szobában van. A varratszedési kontrollon elégedett volt vele az orvos. A sebe nem nedvezik, nem vérzik, tényleg elég szépen begyógyult, csak egy centiméteres részen piros már. Vizelet, széklet rendes, rendben. A vérvizsgálat nem mutatott ki bajokat, és a röntgen se mutatott áttétet. A kérdésem: normális esetben mennyi idő alatt tér vissza a régi ereje a cicának? vagy tulajdonképpen örülni kell annak, hogy egy ilyen öreg cica egy ekkora műtétet simán túlélt, és tudomásul kell venni a megváltozott viselkedését, korábbi aktivitásának elvesztését? A műtéti vágás helyét mivel lehetne kenni, hogy puhuljon, a feszülés lazuljon? Betadinnal kentük eddig csak.

Kedves Gazdi!

A körömvirágkrém segíthet a heggyógyulásnál, de akár a bioptron lámpa is, ha van a családban remekül használható a hegesedés okozta bőrmegvastagodás javítására. Kérhetik homeopata állatorvos segítségét is.

Mindazonáltal a 3 hét még kevés idő egy ilyen nagy kiterjedésű seb teljes gyógyulásához, nyilván azért nem ugrik fel sehová, mert a szűkebbre méretezett bőr még nem engedi. Szerencsére a bőr képes a tágulásra, ezért várhatóan ereszteni fog a most még szűk cicaruha : )

Az ivartalanítás szükségességét nem lehet eléggé hangsúlyozni, erről a témáról olvashat itt, hátha újabb cica érkezik majd az Önök, vagy ismerőseik házához.

És utoljára még egy szó a cica 10 évéről. Ivartalanított, férgehajtott, jó minőségű teljes értékű táppal etetett cicák akár 18-20 évig is élnek a lakásban. Önöknek is ezt kívánom!

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993