Lola

2012.07.27.

Tisztelt Doktor Úr! 11 éves Lola kutyánk éppen tüzelt, és ami még egy kutyának sem sikerült, az sikerült a lányom 8 hónapos kan chihuhahuájával.(velünk laknak) Sajnos Lola vérzése nem múlt el, söt erösebb lett.Egyre gyengébb lett, csak feküdt, 39,1 °C láza volt.A kutyát az állatorvos megröntgenezte, majd kapott antibiotikumot,amit az ételével kihányt.Este már 39.9°C volt a hömérséklete, alig tudott járni.Másnap elrohantunk vele ismét az állatorvoshoz és az ultrahangos vizsgálat után egyböl a mütöasztalra került. A kutya hasa televolt vérrel, annyira, hogy a lépet is eltolta, a tüdeje is annyira összenyomódott, haogy lélegezni is alig bírt. Eltávolitották a méhét, ami tele volt vérrel, 3 kis pingponglabda nagyságú tasakocska vérrel teli! De a fö probléma a következö: az állat belein több ezer apró piros pontocska volt látható, amin vér szivárog ki. Az állatorvos szerint ez egy baktériumos fertözés, ami vszínüleg a fedezéssel került a Lolába.Kapott infuziót,a vörösvértestek száma fele a normálisnak, de mára már ez emelkedett. Az állatorvos szerint a bél vérzése abbamaradt, viszont a fehérvérsejtek száma 40700 volt, ami majdnem a duplája a megengedettnek.Ma kapott egy széles spektrumú antibiotikumot, és az étvágya már visszatért. Az állatorvos még ilyet sosem látott, de Önök talán már igen? Miben segíthetünk még a kutyusunknak, aki bár 11 éves, de minden szerve ép? Válaszukat elöre is köszönöm, tisztelettel: Gábor

Kedves Gazdi!

Nagyon jól tették, hogy azonnal állatorvosukhoz rohantak, aki felderíthette a bajt, megoperálta és infúziózta. Az erős vérzést okozhatja patkányirtó méreg, súlyos májkárosodás, és ahogy állatorvosuk is gyanakszik, okozhatta egy bakteriális fertőzés- erre utal az emelkedett fehérvérsejtszám, és az is, hogy a méheltávolítás, az antibiotikumok után máris jobban van és eszik.

Sok vért vesztett, ezért a vérképzést kell támogatni, amit állatorvosuk is megtesz biztosan gyógyszerekkel, vitaminokkal. Önök a jó minőségű táppal tudnak segíteni, és táplálékkiegészítőkkel, amikről kezelő állatorvosuk véleményét is kérjék ki. A sok antibiotikum mellé biztosan jót tenne egy a bélflórát helyreállató probiotikum, amit por alakban lehet kapni és az ennivalóra szórni.

Az életkor önmagában még nem ad okot aggodalomra, hiszen ahogy Ön is írja, szervei épek, ami kell a gyorsan regenerálódáshoz és ahhoz, hogy még sokáig örülhessen az életnek és gondoskodó gazdáinak!

Még egy gondolat: a nem tenyésztésre szánt szukákat legkésőbb az első ivarzás után ivartalanítani kellene, hogy idős korukban megszabaduljanak a méhgyulladás  ilyen súlyos eseteitől, az emlődaganatoktól!

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993