flamingo

2012.08.06.

Másfél éves cicánk másodszor fialt,amit nem akartunk de mire elkezdtük volna nála a fogamzásgátlást túl volt a párzáson.Az első alomnál minden rendben ment.3 gyönyörű cica!másodjára is 3 cicája lett,amiből egy elpusztult.az anyacica kecsketejet kap ,jól eszik de a kölykeivel alig vagy egyáltalán nem foglalkozik.Nem látom hogy megduzzadt volna a mellbimbója mint első alkalommal.Valamint állandóan ide-oda hurcolja a kicsiket a szájában az elletőkosárból.Ha odamegy hozzájuk az sem tart 5-10 percnél tovább.többször rájukfekszik,ilyenkor nekem kell kiszabadítani alóla a cicákat.Nem tudom még megállapítani hogy eleget esznek-e mert nem sírnak sokat(3naposak),de aggaszt hogy az anyacica melle cseppet sincs megduzzadva és értetlenül állok a viselkedése előtt,látva hogy nevelte fel első almát.

Kedves Gazdi!

Endegje meg, hogy szokásomtól eltérően korholással kezdjem a választ. Egyivarérett, vagyis 6-7 hónapos kort betöltött macskának nem fogamzásgátlásra van szüksége, hanem ivartalanításra, amivel egyszer, s mindenkorra, a legkevesebb egészségügyi kockázattal meg  lehet szüntetni a nem kívánt kiscicák megszületését, a gennyes méhgyulladás és az ivarszervi daganatok kialakulásának veszélyét is egyszersmind. Ennek az időpontja lakásban tartottak nál az első tüzelés után, de kijáró cicáknál már az első tüzelés előtt, akár 6-7 hónapos korban ajánlott, hiszen minden egészséges nőstény vemhesülhet már az első tüzeléskor!

Visszatérve a kérdésre: a kicsik hurcolászása azt is jelentheti, hogy nem érzi magát biztonságban, nem találja a helyüket, talán ezért sem viselkedik jó anyaként, mint a múltkor és ha nem szoptat, akkor az emlői sincsenek megduzzadva.

Az is lehet, hogy összefüggés van az anya viselkedése és az egyik kölyök elhullása között, vagyis, hogy valami gond van a többivel is- így azt javaslom vizsgáltassák meg állatorvosukkal az anyát és a kölyköket is.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993