yorki vajudás

2012.08.13.

Tisztelt doktor úr!Tegnap este már nyugtalan volt a kutyám kereste a helyét ahol biztonságban ellhet majd,este 8 órától még most is csak liheg egyfolytában a magzatvize még nem folyt el neki,és félek,hogy valami baj lehet!Egyszer már ellett a kutyám és akkor este elkezdett helyet csinálni meg lihegett és akkor hajnalra meg is lettek neki a kölykök!!Nem tudom ilyen sokáig elhúzhatják a kutyák a vajudást?Vagy valami probléma lehet vele?Kérem doktor úr mihamarabb válaszoljon nekem köszönöm!!

Kedves Gazdi!

Ha ide kattint, sok fontos, hasznos információhoz juthat a kutyák ellésével kapscsolatban.

Az Önnek legfontosabbak: a yorki anyakutya az ellés első-második fázisában lehet, mikor is már keresi a helyét, liheg, talán már méhösszehúzódásai is lehetnek- tehát megkezdődött az ellés. Nem biztos, hogy minden ellés ugyanúgy zajlik, lehet, hogy most több időt vesz igénybe a tágulási szakasz, mint az előzőnél. Ilyenkor fontos a nyugalom, a zavartalanság, hogy biztonságban érezze magát, tehát Ön is igyekezzen nyugodt maradni.

Ha a pérarésből elkezd ürülni a magzatvíz, akkor a legelső kölyöknek meg kell születnie a magzatvíz elfolyásától számított 4 órán belül. Ha sötétzöld színű váladék ürül a szülőútból, akkor megkezdődött a méhlepény leválása, romlik a magzat oxigénellátása. Ekkor legfeljebb egy óránk van az első kölyök megszületéséig. (Ha mégsem születik meg ennyi időn belül, állatorvoshoz kell fordulni.)

Ha nyugtalanítja a kuytus állapota, vagy szokatlannak érez bármit, legjobb, ha felkeresi állatorvosát, aki meg tudja vizsgálni, esetleg ultrahanggal is ellenőrizheti a kölyköket.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993