Parvovírusos Bélgyulladás

2012.09.25.

Tisztel doktor úr!6napja a 2,5 éves szuka kutyám parvovírusos bélgyulladásban szenved,azóta volt neki véres hasmenése 2 napja a végbeléből ömlött a vér,hányás is van,bágyadt levert!nem eszik nem iszik,de ma már egy kicsit ivott magától!Járunk vele orvoshoz kap infúziót injeciókat!Az orvosom nem akarja megmondani,hogy van e esélye a túlélésre!Maga szerint Dr úr az jó,ha kijött ez a sok vér??És talán van még esély a megmaradásában??Itthon kap normafloret,és ampullás algopyrint!És hallottam egy olyanról,hogy Nutrium Tapasz,ezt ilyen betegségnél szokták alkalmazni,csonterősitő!Nem tudja esetleg,hogy hol lehet ilyet kapni?? Ne haragudjon a sok kérdésért!!!Várom mihamarabb válaszát!!

Kedves Gazdi!

Ha valóban parvovírus támadta meg a kutyust (nem tudom, készültek-e kiegászítő vizsgálatok, gyorsteszt), akkor annak egyetlen terápiája az infúziós kezelés, mert otthon hiába iszik magától, a bél nyálkahártyája nagyon sérül, és nem tud felszívódni semmi, amíg nem regenerálódik, vagyis termelődik újra. A túlélési esélyei attól függenek, hogy mennyire képes belső erőit aktivizálni, ezt támogatja az infúziós, gyógyszeres kezelés. A vírust, magát nem tudjuk sajnos gyógyszerrel elpusztítani, ahogy a levált bélhámsejteket, vérsejteket is csak a beteg szervezete tudja újratermelni. Orvosuk valószínűleg ezért nem tud nyilatkozni a túlélési esélyekről- hiszen előre nem lehet tudni mennyire erős a kutyus szervezete.

Sajnos az Ön által említett tapaszt nem ismerem, a csonterősítőt nem javaslom. Ha megjön a beteg étvágy, fontos a jól emészhető, jó minőségű táplálék,  ebben is és minden táplálékkiegészítésben kezelőorvosukkal egyeztessenek!

Személyes véleményem szerint a gondos otthoni ápolás, simogatás segíthet embernek, állatnak egyaránt a gyógyulásban- gondolom ebben nincs hiány. Remélem a legjobbakat!

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993