Totó

2012.10.15.

jó reggelt! Szombaton a 4 éves teljesen egészséges, ugri- bugri kutyámat elvittem oltásra( veszettség+ kombinált)és azóta mintha kicserélték volna. Nem akar felkelni a kosarából, nem közlekedik a lépcsőn, ha áll, akkor hasát behúzza, hátát púposítja, a fejét is érdekesen tartja. Élelmet is csak immel-ámmal fogad el, és folyamatosan remeg. mit tettek a kutyámmal????

Kedves Gazdi!

A helyzet az, hogy jó lenne azt gondolni, hogy a védőoltások nem állnak másból, mint egyetlen injekcióból, amitől az állat vagy ugyanúgy az ember majd nem betegszik meg. Sajnos  a helyzet ennél jóval bonyolultabb. Az injekció az adott betegség kórokozóját tartalmazza elölt vagy legyengített formában, vagyis úgy juttatják be, hogy lehetőleg ne betegítse meg a szervezetet, de a szervezet védekezésért felelős sejtjei, az immunsejtek kapcsolatba tudjanak az adott kórokozóval lépni, felismerjék, és elkezdjenek ellene ellenanyagokat, védősejteket termelni.

Ez a folyamat, vagyis a védekezés kialakítása az oltott szervezet (állat vagy ember) feladata, annak sikeressége belső “erejétől”, aktuális állapotától függ, ahogy az is, mennyire veszi mindez igénybe az egyedet, mennyire gyengül le ettől a nagy munkától. (Gondolja csak el, egy úgynevezett “kombinált vakcina” 5-7 féle betegség kórokozóját tartalmazza!)

Nagyon sajnálom a kutyust, a jelekből úgy tűnik, hogy jelen esetben az ő szervezetét igencsak megviselte az oltás által beindított folyamat, ahogy az sem kizárt, hogy valamilyen betegség már lappangott benne. A gazda kikérdezése, a fizikális vizsgálat, amely megelőzi az oltás beadását gyakran nem képes kimutatni ezt.

Mindenképpen keresse fel újra a rendelőt!

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993