Utazás cicával

2012.10.18.

Tisztelt Doktor Úr! Először is nagyon köszönöm az online kérdésfeltétel lehetőségét, az imént megpróbáltam rákeresni az engem érintő témára a fórumban, és láttam, hogy készségesen segít a gazdiknak, ami nagyon szuper és nagy segítség nekünk-főleg így önkéntes alapon. Azért fordulok Önhöz, mert van egy tizenkét éves macskánk, akit a dolgok jelenlegi állása szerint szeretnénk magunkkal vinni Nagy-Britanniába. Megpróbáltam kissé utánaolvasni a folyamatnak, és láttam, hogy utazás előtt hat hónappal kell elindítani a folyamatot. Kérdésem az lenne, hogy a cica korára való tekintettel milyen utazási formát ajánlana, illetve, hogy a sziget összes országába féléves procedúra előzi-e meg a beutazást? Nagyon fontos nekünk a macsek, és szeretnék a számára legkímélőbb utazási és külföldi életmódot megtalálni. Válaszát előre is köszönöm!

Kedves Gazdi!

Köszönjük a dicsérő szavakat, remélem Önnek is tudok majd segíteni!
Az utazást az Önök helyében mindenképpen repülővel tenném meg, máshogy nagyon hosszadalmas, fáradtságos embernek állatnak egyaránt- érdemes végigkérdezni a repülőtársaságokat, mert van, amelyik az utastérbe is beengedi az állatokat.

Ha információim helyesek, akkor Nagy- Brittaniába (összefoglalót talál honlapunkon, ha ide kattint) már nem olyan szigorúak a beutazás feltételei, mint 2012. január 1-e előtt voltak: vagyis érvényes veszettség elleni oltással, valamint egy, az oltás előtt behelyezett mikrochippel már nem kell veszettség-titer, vagyis már nem ellenőrzik, hogy kialakult-e az immunitás, a végettség a betegségre. Amit viszont nagyon szigorúan vesznek, az az Echinococcus, vagyis a hólyagférgesség ellen is védő féreghajtó tabletta beadásának az ideje, órára, percre pontosan 24-300 órával a beutazás előtt.

Hasznos információkat talál még a www.petpassport.hu oldalon is.

Szerencsés és gyors utat kívánok!

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993