medence szűkület

2012.10.24.

Szép napot! Van egy macskánk Pickó, faluról került hozzánk január-február környékén…kb most töltötte az 1 évet, nem tudjuk biztosan. Balesete volt, mire hozzánk került már felépült a sérülésből…kicsit visszamaradottnak tűnt, de semmi bajt nem érzékeltünk nála. Most augusztusban egyszer csak nem tudott kakilni nem evett nem dorombolt, egész nap aludt, gyorsan elvittük állatorvoshoz, aki megállapította, hogy felgyülemlett benne a bélsár, amit nem lehetett már kihajtani belőle mert nem volt mellette bélgáz…a macsek addig ürített minden nap, mondjuk nem túl nagyot de azt hittük ez nála természetes mert elég kicsi volt. Mióta nálunk van szépen nőtt valószínű ezért jött elő a probléma.. szóval a doktor úr kiműtötte belőle a megkeményedett bélsarat..aztán hazakerült Royal Canin gyógytápot kapott, amiből sajnos csak száraz fajta van és megint bedugult szegény, visszajártunk vele folyamatosan, ismét nem jött ki neki természetesen így kimosták belőle, utána kiderült, hogy valószínű nem jól forrtak össze a csontjai és medence szűkülete van, ujjnyinál vastagabb székletet nem nagyon tud kipréselni magából. Végre hazahozhattuk véglegesen, annyit mondtak, hogy heti 1x hajtsuk meg amúgy kaphatja azt amit eddig evett. Az a probléma, hogy néha most is bent reked egy kicsit a széklete és csak paraffinolajjal(amit a hajtásra javasoltak) illetve beöntéssel jön ki. Nyilván ez így nem állapot, gondolom az etetésén is kéne változtatni, de az egyik oldalon ezt olvasom a másikon meg azt. Milyen fajta tápot kapjon(pl.: amiben sok a rost vagy amiben kevés?)? Illetve Ön szerint meg lehet valahogy műteni (a csontokat, vagy a belet szűkebbre szabni vagy nem tudom)? Egyelőre sajnos nem tudjuk elvinni ilyesfajta műtétre, mert a kimosás illetve előtte a műtét eléggé padlóra küldött minket anyagilag, de ha tudom, hogy van esély műtét során rendbe hozni, akkor mindenképpen gyűjtünk rá. Válaszát előre is köszönöm!

Kedves Gazdi!

Nem egyszerű kérdéssel fordult hozzám. Alapos kivizsgálás és főleg a röntgen, kontrasztos röntgen vizsgálat kell, hogy megelőzze annak az eldöntését, meg lehet-e műteni a cicust, amit a legjobb, ha ortopédiában jártas sebész kollégánál végeztet, aki majd az árakról is tájékoztatást tud adni.

A táplálkozást illetően mindenképpen a magasabb rosttartalmú, nedvesebb tápok felé kellene elmozdulni, kifejezetten bélsár lazító a kevés! tej, egy-egy kávéskanál paraffin olaj a táphoz keverve, a nyers csirkemáj (huzamosabb ideig nem etethető!), de ahogy Ön is látja, inkább egy jól sikerült műtét hozhat végleges megoldást!

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993