Stella

2012.10.26.

Tisztelt Doktor Úr! Van egy kutyánk, spániel és mindig is gond volt a fülével, ezért gyakran szoktam ellenőrizni és átnézni. Kb. két hónapja begyulladt és az állatorvos írt fel neki csepegtetőt , ami használt is. De nem rég észrevettem, hogy valami nincsen rendben vele… nagyon kellemetlen szagú a füle és mintha lejjebb is lógna az egyik… folyton rázza, nagyon csúnya belül és büdös… Nagyon megijedtem. Nem tudom mi lehet a baja Viszont arra nincsen pénzem hogy megint több ezer forintért kijöjjön az állatorvos. Kérem segítsen ! Előre is köszönöm.

Kedves Gazdi!

A spánielek, mint az összes lógó fülű kutya hajlamos a fülgyulladásra, ahogy azt Ön is írja, mert a lelógó fülek nem engedik szellőzni a hallójáratot. Mindehhez egy allergiás hajlam is csatlakozhat, amitől csökken a füljárat hámjának védekezőképessége, elszaporodnak  a különböző kórokozók, baktériumok, gombák, atkák, megduzzad a hám, egyre szűkebb lesz a hallójárat, egyre jobban viszket és nagyon nehéz megtörni az ördögi kört- ami a fertőzés beljebb terjedéséhez, a hallás elvesztéséhez is vezethet. Az általában használt fültisztító szerek, fülcseppek azokat a gyógyszereket tartalmazzák, amik a leggyakoribb kórokozókra hatnak, de ha visszatérő a gond, akkor szükség lehet ismételt mintavételekre annak kiderítésére, hogy milyen kórokozók szaporodtak el, hogy célzottan lehessen kezelni, lehet, hogy szájon át is kell gyógyszer, szükség lehet a fül átmosására, allergia tesztre, – tehát egy komplex kezelésre.

Sajnos egy ilyen hosszabb ideje húzódó, többször kiújuló idült problémát alighalehet otthon, orvos nélkül kikezelni, ezért arra szeretném bíztatni, hogy mégis keressen fel állatorvost.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993