emlődaganat 2.

2012.11.05.

Köszönöm a válaszukat! Azt szeretném újra megkérdezni,h az egyik oldalon történő összes emlő eltávolítása+ivartalanítás kb.hány napig jelent komoly fájdalmat,stb. a műtét után a kutyusnak?Mire lehet számítani? Önök szerint érdemes-e csökkentett deutérium tartalmú vízzel próbálkozni,van róla tapasztalatuk? Nagyon köszönöm: Andrea

Kedves Gazdi!

Elnézést, valóban kimaradtak a gyakorlati dolgok: az összes emlőszövet eltávolítása nagy műtét, befolyásolja a kutya bőrének és bőr alatti kötőszövetének lazasága- ezt a kezelőorosa tudja megítélni. Ha nagyon feszes a bunda, akkor jobban fog szorulni, ha kivágnak belőle és tovább fáj, elhúzódóbb a gyógyulás többhétig is, mert jobban húzódik a heg. Egy átlagos ivartalanítás után pár napig még lehet érezni a lábadozást, de 4-5 nap múlva már nem szoktak tünetekről panaszkodni a gazdák. A varratszedésig általában 10-14 napot kell várni, ekkorra, ha minden jól megy és nincs felülfertőződés, akkor a bőrhegek is szépen gyógyulnak emlőeltávolítás után is.

Az Önök esetében nagy szerencse, hogy kicsik a daganatok és ha nincsenek a bőrrel összenőve, akkor nem sokat kell majd kivágni- mondom én látatlanban. A legszerencsésebb lenne ezeket azonban a műtétet végző sebésszel egyeztetni.

A műtétet követő fájdalmakra már az állatgyógyászatban is elterjedt a fájdalomcsillapítók adása közvetlenül műtét előtt, alatt és után, sőt, otthonra is, ha ezt semmi nem kontraindikálja.

Az altatás utáni rosszullétet befolyásolja, hogy milyen módszerrel, gyógyszerek adásával zajlik a műtét, a vérvizsgálat alapján kiderül majd, hogy mennyire elhúzódó ébredésre és lábadozásra kell számítani és szükség lesz-e kórházi megfigyelésre.

A csökkentett deutérium tartalmú víz biztosan nem árt, akár csökkentheti a gyulladást, támogathatja a gyógyulást, de önmagában nem, csak a szokásos tumor-gyógymódokkal (jelen esetben  az ivartalanítás és az emlőlécek eltávolítása) kombinálva lehet eredményes.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993