bunda

2012.11.08.

TISZTELT DOKTOR ÚR! KUTYUSOMNAK FARKASKÖRME VAN SAJNOS, AMIT MOST VETTEM ÉSZRE.DE SAJNOS NEM ENGEDI,HOGY HOZZÁ NYÚLJAK,MERT OLYANKOR MEG AKAR HARAPNI. AZT SZERETNÉM KÉRDEZNI, HOGY NEM SZERETNÉM ALTATÁSBAN LE VÁGATNI BELŐLE,MERT AMIKOR MEGMŰTŐTÉK A SZEME MIATT NEHEZEN ÉBREDT FEL AZ ALTATÁSBÓL.VAN VALAMI MÁS MEGOLDÁS ERRE A DOLOGRA? VÁLASZÁT ELŐRE IS KÖSZÖNÖM!

Kedves Gazdi!

A farkasköröm önmagában egyáltalán nem betegség, egyszerűen csak egy számfeletti, csonttal nem rendelkező bőrfüggelék. Gondot akkor okoz, ha útban van, beleakad, kisebesedik, a kutya rágja, vagy ha nagyon túlnő rajta a karom- ezt rendszeresen vágni kell, hiszen nem tud lekopni, mert nem érintkezik a talajjal.

Arra most nem térek ki, hogy mi lehet a teendő, ha egy kutya odakap, vagy kifejezetten megharapja a gazdáját- erre nem is kérdezett rá. (Felnőtt korban már kicsit késő, de nem lehetetlen ezen dologzni.) Állatorvosa, vagy akár egy felkészült kutyakozmetikus biztosan tud segíteni a túlnőtt karom karbantartásában.

Viszont az altatásról írnék pár szót. Műtétek, akár bódítás előtt lehet kivizsgálást, vagyis röntgent, hasi ultrahangot, vérlabort, indokolt esetben szívultrahagot végezni annak kiderítésére, hogy van-e valamilyen elváltozás, betegség, amely befolyásolja az altatást, bódítást. Majd az eredmények alapján ki lehet választani az adott páciens számára legveszélytelenebb altatási, bódítási módot. Ilyen előkészületekkel, majd megfelelő megfigyelésssel a teljes ébredésig, sokat tehet az orvosa azért, hogy ne legyen semmi probléma egy rövid (mint amilyen a farkasköröm eltávolítása) vagy akár egy hosszabb műtét alatt, után.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993