Műtét után

2012.11.12.

Üdvözlöm! Megpróbálom érthetőbben leírni, remélem sikerülni fog 🙂 Lilikét kb. két hónapja műtötte az orvosunk, a külső varratokat a műtét után 12 nappal eltávolította. Igen, tudom, hogy a vágás két végén lehet olyan ami "kikandikál", a futót is eltávolította,tehát külső azaz ahogy ön fogalmazott a bőrt egyesítő varrat eltávolításra került. Amit írtam az a vágás közepénél kandikál ki egy fonál, ami a 2. réteg varrásából való. Valamint ennek a 2. rétegnek amivel a bőr alatti kötőszövet varrta össze, az ÖSSZES fonalat látni a bőr alatt, ha a kutya hanyatt fekszik. Tehát nem felszívódó. Na, már most ezt szeretném megkérdezni, hogy ez a későbbiek folyamán nem gyulladhat be, vagy esetleg daganatos elváltozást nem-e okozhat? Mert ott talán felszívódóval kellett volna varrni,nem? Hozzá teszem évekig francia bulldogot, yorkikat tenyésztettem, tehát császárban, varrásban, stb. elég jártas vagyok, de ilyet még nem láttam egyiknél sem 🙁 Félre ne értse Kedves Doktor Úr/Nő nem akarok okos lenni, láttam nagyon sok mindent már évek alatt, de ilyet még nem. Lilike ráadásul a kedvenc kutyám, olyan mint a gyerekem, nem szeretném, ha bármi történne vele. Igen, igaza van, nincs bizalmam már a Dokinkhoz menni ezek után.Mert a műtétet is össze vissza , kapkodva csinálta, rendelt közben meg minden, a kutya másfél órát be volt altatva!!! Amit már akkor szóvá tettem, nagyon nehezen ébredt Lilike 🙁 Ha Ön javasolja a bőr alatti cérna eltávolítását, mindenképp keresek egy jobb orvost és megcsináltatom a műtétet, bár nem örülök neki, ha újra meg kell vágni szegényt. Köszönöm válaszát, ismét.  Tisztelettel Andrea

Kedves Gazdi!

Köszönöm a pontosítást, így már kicsit másképp látom a dolgot. Tehát a bőralatti varrat látszik át a bőrön, a bőr alatt tapintható. Ez nem feltétlenül jelenti, hogy nem felszívódó varrat, azt is jelentheti, hogy vastagabb a fonal, nyilván pont azért, hogy nehogy újra kinyíljon a seb. A felszívódó fonalnak is, ha vastagabb, idő kell, hiszen nem magától szívódik fel, hanem az élő szervezet bontja le, ami egyébként a nem felszívódó fonallal is megtörténik előbb vagy inkább utóbb. Ha steril volt a varrófonal, vagyis nincs szöveti reakció- nem gyulladt, piros, nedvedző, fájdalmas, viszkető, akkor semmilyen egészségügyi problémát nem szokott okozni a szövetbarát varrófonal.

Ha egy személyes megjegyzést megenged- a saját cicámnak is a méheltávolítása után egy igen vastag fonallal varrták össze a hasát (befogadott kóborcica volt, jótékonyságból végezték az Állatorvosi Egyetemen sok éve). Nagyon sokáig éreztem a varratokat, legalább egy évig, de aztán egyszer csak eltűntek, mintha ott sem lettek volna.

Személyes véleményem szerint- ami csak innen a távolból és látatlanul hangzik el, ezért ne vegye készpénznek- ha egészségügyi problémát nem okoz, kár újra műtetni emiatt!  Viszont előbb vagy utóbb úgyis találnia kell egy állatorvost, akiben megbízik, legalább az éves kötelező oltás miatt, így élőben is kérhet egy második véleményt.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993