szivecske 2

2012.11.17.

Tiszteletem! Pár napja Szivecske jeligével írtam önnek, kifekélyesedett emlődaganat miatt, de az operáció rizikójáról is beszéltem 14 éves kutyámról. Ma készült szívultrahang és kiderült, hogy nagyon lassan ver a kutya szíve és csak alig húzódik össze, ilyesmit mondott a doki. Ennek ellenére semmilyen külső tünete nincs, ami erre utalna. A vérkép is elkészült ami tudván az említett betegségeket jónak mondható. Két értéket jelölt be az állatorvos az alkalikus foszfatázt ami 325.0 IU/L lett, 280 ig normális és a fehérvérsejt 13.0 G/L lett ami 11 ig jó. Minden más adat a normál értéken belül van. A szívre lehet következtetni valamelyik adatból? Most mit tegyek ? Állatorvosunk nem műtené meg most. A daganatot ami kifekélyesedett úgy kell elképzelni, hogy egy körömnyi var van a tetején, de nem váladékozik(még) és körülötte fénylik a bőr. Felírtak vetmedin 1.25 mg os rágótablettát, amiből napi egyet kell beadni, de a mellékhatásokat olvasva kicsit elrettentem. Mit jelent a lassú szívverés? Bármikor megállhat a szíve? Gondolom az altatószer műtét alatt még jobban lelassítaná. Kérném írja le tanácsát véleményét! Az orvosunknál nagyon sokan voltak és ezeket nem tudtam megkérdezni. Létezik valamilyen krém a kifekélyesedés lassítására? szívélyes köszönettel

Nem értem, hogy miért nem kérdez rá állatorvosánál azokra a pontokra, amit nem ért, vagy ami félelmet ébreszt magában.

Én a kutya vizsgálata nélkül nem tudom és nem is akarom ezeket az eredményeket és állatorvos kollégám által mondott pontosan, vagy kevésbé pontosan idézett mondatokat kommentálni.

Ha elolvassa a Kalmopyrin tabletta lehetséges mellékhatásait, és kellő hajlama van a rettegésre, attól is meg lehet ilyedni.  A túl lassan és pláne a túl gyorsan verő szív is megállhat minden pillanatban, minthogy ez megtörténhet sajnos normális szívfrekvencia mellett is. Meg kell mondjam, hogy az alig emelkedett fehérvérsejtszám és alkalikus foszfatáz érték (+ a többi normális értéket mutató paraméter) nemhogy nem ijesztő, de egészen elfogadható egy 14 éves fekélyes emlődaganattal és szívelégtelenséggel küzdő kutya esetében.

Állatorvosa láthatóan kellő gondossággal vizsgálja ki a betegét és próbálja felkészíteni a gyógyulással kecsegtető műtétre – én csak drukkolhatók Önöknek és őszintén remélem, hogy minden rendben fog menni.

Honlapunk Publikációk és Tudnivalók rovataiban még olvashat a témában.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993