Ismét Szkenáról

2012.12.19.

Tisztelt Doktor Úr! Nem gondoltam volna, hogy a fenti tárgyban foglaltak ismét aktuálisak lesznek. Szkenánál pár napja észrevettük, hogy a bal mellső lába hónaljában felnőtt maroknyi daganat van, az előzőekre gondolva, nagyon kevés reményünk van arra, hogy nem rosszindulatú. Emellett azóta is, de most kissé jobban, állandóan köhög. Mozgása lassúbb. A helyi állatorvoshoz holnap visszük, tudva, hogy lehetőségei nem teszik lehetővé az alapos vizsgálatot, megállapítást. Mit tegyünk, lehet más dolog is? A daganat egyébként puha, igaz nem nyomkodtuk. Tudom nincs táv vizsgálat, diagnózis. Az érzéseink, a reményeink tudom a miénk. Kérem válaszát, türelemmel várom, tudom karácsony közeleg, sok a tennivalójuk. Üdvözlettel: Horváth Miklósné Éva

Kedves Éva !
Örülök, hogy hírt adott a Szkena-ról, és sajnálom, hogy az állapota ismét rosszabbodott.
A hónalji terime az előzmények ismeretében is lehet bőven akár jóindulatú daganat is, merthogy ennyi idő elteltével már az a valószínűbb, hogy az eredeti onkológiai betegségéhez nincs köze.
Ráadásul a köhögés, lassú mozgás, figyelembe véve a kutya korát, súlyát és endokrin betegségét bőven lehet szív- érrendszeri, légzőszervi-, metabolikus eredetű is és majdnem biztosan ortopédiai betegségek is súlyosbítják a helyzetet. Ezen betegségek mindegyike a pontos diagnózis után is rendszeres kontrolvizsgálatokat igényel – és idővel az addig megszokott, azideig hatékony gyógyszeres kezeléseket is módosítani lehet szükséges.
Távdiagnózis, ahogyan helyesen mondja nincs, de állatorvosa a kutya fizikális vizsgálatával, laborvizsgálatokkal (benne citológiai/szövettani mintavétel) és ezek eredményétől függően egyéb kiegészítő vizsgálatokkal (képalkotók, EKG …) pontosíthatja Szkena állapotát, és ezzel esélyeit. Mi akár még akár Karácsony előtt, vagy akár az Ünnepek után állunk rendelkezésre, ha állatorvosukkal közösen úgy gondolják, hogy szükség lehet ránk.
Önökkel és állatorvosukkal együtt mi is azt reméljük, hogy Szkena most is menthető és még hosszú ideig jó állapotban élvezhetik a társaságát.
Minden jót kívánva,
üdvözlettel,
Balogh Lajos

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993