Ginger

2012.12.19.

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Véleményüket szeretném kérni.Milyen betegség végezhet egy cicával 5 nap alatt, úgy, hogy december 11.-én vettem észre, hogy valami nincs rendben a cicával, nem evett,nem ivott.December 12.-én vittem orvoshoz,ott azt állapitották meg, hogy több mint valószínű a veséjével van baj.Csináltak a veséjéről és a hólyagjáról ultrahangvizsgálatot, ami jó volt.Megkatéterezték,kapott infúziót, injekciókat persze bódításban mert nem igazán tűrte a vizsgálatokat. Másnap 13.-án kellett visszavinni.Akkor már láztalan volt, de ugyanúgy ételt nem vett magához, és minimálisat ivott.Keveset pisilt, mivel keveset ivott. Újra infúziót kapott és széles spektrumu antibiotikumot,ami 2 hétig folyamatosan hat.Azt mondták 2 hét múlva vigyem vissza a cicát.Hétvégén fecskendővel etettem, itattam de egyre rosszabb állapotba került.17.-én visszavittem,akkor már sárgás váladékos volt az orra és szuszogva vette a levegőt. Azért gondoltam, hogy nem a veséjével volt gond, hanem macskanáthája van./már kb. 2 éve csak vesekímélő száraztápot etettem vele/.Megmérték a hőmérsékletét, 36,6 volt, mondta az orvos, hogy hűl ki a cica.Kapott infúziót,és este vissza kellett vinnem újra infúzióra.Akkor már csak 32,2 volt a hőmérséklete.Mire hazaértem vele, rá nemsokára meghalt.Azt szeretném megtudni, hogy egy 5 kilós gyönyörű, jókedvű cica, hogy tud 5 nap alatt teljesen összeomlani.Válaszukat előre is köszönöm.

Kedves Gazdi!

Nagyon sajnálom a cicát és persze Önt is, nagyon nehéz lehet, főleg így az ünnepek előtt.

A halál okát csak szakszerű kórboncolással, kórszövettani vizsgálattal lehet kideríteni, enélkül csak találgatni lehet.

A macskanátha csak kölyökkorban lehet veszélyes, akkor is csak a más, immungyengítő macskavíriusokkal (FeLV, FIV) is fertőzött, gyenge 4-6 hetes kölyökcicákra halálos, ha nem kapnak elég intenzív kezelést. Az infúzió és a széles spektrumú (vagyis sok féle baktériumra ható) antibiotikum egy általános kezelési mód, ha nem eszik-iszik egy állat vagy ember, akkor ezt szokás alkalmazni.

Ha Ön elég erősnek érzi magát, akkor beszélje át a cica kezelőorvosával a dolgot, hátha a leletek alapján választ kaphat a kérdésekre.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993