macska egyensúly vesztése

2012.12.27.

Tisztelt Doktor Úr ! Két nappal ezelőtt a 8,5 éves ivartalanitott kandúrom etetés közben az oldalára dőlt, és csak a segitségemmel bírt felkelni. Csak azt láttam , hogy teljesen elernyed a teste, oldalára fordul, lábai kinyújtva . Egy pár másodpercig oldalán feküdve, nem tudta hol van. Utána a földre lapulva hangos nyávogással elbújt . Hivásra előjött, de meg volt rémülve. Ez még aznap kétszer megismétlődött. Étvágya van, kéri az ételt, folyadékot iszik, nyalakszik, dorombol. Tegnap elvittük állatorvoshoz. Volt vérvétel, májra, cukorbetegségre, vesére végeztek vérelemzést. Minden eredménye jó lett. Meghallgatták a szivét, azzal sincs semmi gond. Korábban már kétszer előfordult, hogy vakarta a fülét, majd véres gennyes váladélkot rázott ki belőle. Arra gyanakodtam hátha középfültő gyulladás, esetleg epilepszia. Az utóbbit az orvos elvetette. végül nem talált semmi magyarázatot az eldöléseire, kapott olyan hosszan felszivódó antibiotikumot, ami egy hét alatt fejti ki hatását. Ő is arra gyanakszik, hogy közép-fültő gyulladása van, és az okozza a problémát. Az ugrásait tudja koordinálni, lépcsőn le tud menni. Ha nem lesz jobban, vissza kellene vinnem 24.-én, de nem tudom van .-e értelme, mert azt mondta fogalma sincs mi a gond a cicámmal. Teljesen tanácstalan vagyok, soha elötte nem volt még beteg. Nem tudom van .-e annak jelentösége megemlitenem, hogy borjú és marhahúst adok neki sokszor nyersen, köret nélkül. Kap még Gourmet konzerveket és tápot is. Lehet, hogy a nyers hús etetésével felhalmozódtak a szervezetében a toxikus anyagok, amik idegrendszeri károsodást idéztek elö ? Teljesen tanácstalan vagyok és kétségbeesett. Amint lesz lehetősége, szépen kérem válaszoljon a levelemre. Tisztelettel és köszönettel :

Megértem tanácstalanságát és kétségbeesését is, hiszen valóban ijesztő tüneteket produkált a cica. Azon viszont cseppet sem csodálkozom, hogy állatorvosa még nem tudta teljes biztosnággal diagnosztizálni a tünetek okát. Hasonló esetben előfordul embereknél is, hogy csak hetek múltán több szakorvosi vizsgálat, komoly kiegészítő műszeres vizsgálatok adnak választ a kérdésre.
 
Egy cica esetéen sem egyszerű a kérdés. Állatorvosában is nyilván több idegrendszeri-, szív/keringési-, onkológiai-, metabolikus-  és toxikológiai betegség gyanúja merült fel, amelyek mind okozhatnak hasonló tüneteket. Az első vizsgálatok eredményei nem vezettek eredményre, de biztos vagyok abban, hogy állatorvosának lesz ötlete a továbblépésre és Önnel együtt azt remélem, hogy mielőbb kiderül a cica tüneteinek a háttere. Ezután lehet megbeszélni az esélyeket és a megoldásokat.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993