brainkilla

2012.12.30.

Üdvözlöm! A 8 és fél éves cicámról 3 hete állapították meg, hogy leukózisos. Körülbelül egy hétig kapott infúziót, mellette antibiotikumot, roborálókat, vitaminokat, mert minden nap belázasodott. Előfordult az is, hogy nagyon alacsony volt a testhője, ilyenkor belső vérzésre gyanakodva más injekciókat is kapott. Körülbelül egy hete a testhője rendben van. Kapja a Vetri DMG-t, az Immunovetet, időnként Béres cseppet, és napi 1-1,5 alutálcás tápot összepépesítünk neki, amit fecskendővel adagolunk. (Szájfekélye is van, ezért nem szívesen eszik magától, de a fecskendőt jól tűri.) 1,5-2 hét elteltével kezdett magához térni, de tegnapelőtt rohama lett többször is. Először csak feküdt a helyén és “gyúrta” a levegőt, majd felállva a hátsó lábával alig tudott menni. Délben megfeszült a teste, hangosan nyávogott és a hátán vergődött. Azonnal rohantunk az orvoshoz, aki azt mondta, talán a vércukorszintje esett le, ami a vérszegénységnek köszönhető. Nagyon vérfogyott a cica és már a vére sem olyan sűrű, mint 2 hete, hanem elkezdett vízsszerű lenni. A kérdésem az lenne, hogyan lehet a vérszegénységet kezelni? Olvastam fehérjedús táplálkozásról, antibiotikum kúráról, az orvos pedig a vérátömlesztést vetette fel, de ahogy olvastam, volt, akinél az sem tartott pár napnál tovább. Illetve a donor cicát is ki kell vizsgáltatni, hogy teljesen egészséges-e, vagy csak annyi a lényeg, hogy tud vért adni? (Pl. a szomszéd kinti cicája látszólag nagyon jó egészségnek örvend, de oltásokat nem kap…) Utolsó reményként homeopátiával és természetes gyógymódokkal próbálkozunk (tegnap kezdtük), de az ínye egyre fehérebb és nagyon aggódom érte.

Kedves Gazdi!

Példája sajnos jól mutatja, hogy egy kizárólag lakásban tartott macska esetében is igen fontosak a védőoltások (valamint az ivartalanítás) elvégzése. Leírása alapján sajnos az sem kizárt, hogy a megállapított leukózis mellett esetleg egyéb betegség (panleukopénia, parazitózis, szív/keringési-, máj-, vese betegség, idegrendszeri-, onkológiai betegség …) súlyosbítja a helyzetet és ezért nincs tartós eredménye állatorvosa kezelésének.

A vérátömlesztést csak biztonságos helyről származó vérkészítménnyel érdemes megtenni, ilyet állatorvosa tud vásárolni, vagy klinikailag egészséges macskák vérének szerológiai vizsgálata is kell a biztonságos véradáshoz.

Leírása alapján osztom aggodalmait és én csak remélni tudom, hogy sikerül átvészelniük ezt a nehéz időszakot és jobban lesz a cica.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993