új évi ajándék

2013.01.02.

Üdvözletem! Már korábban írtam Önöknek ( a jeligére már nem emlékszem) 14 éves kutyámról, akinek nagyméretű emlődaganatát nem mertük eltávolíttatni szívbetegsége miatt. A daganat azonban kifekélyesedett és egyik nap arra ébredtem, hogy rengeteg mennyiségű vér ürült belőle, a kutya már sokkos állapotban volt mire az orvoshoz értünk. Szerencsére akkor rendbe hozták az állapotát és 31- én más lehetőség hiányában műtétre került sor. Nagyon rizikósnak ítélték a műtétet, viszont a kutya nagyon szépen aludt, és a daganat is könnyen eltávolítható volt. A kérdésem az lenne, hogy 30 cm-es vágása van, a varratokat tudom-e, kezelhetem e valamivel, hogy gyorsabban szebben gyógyuljon? valamilyen krémre gondoltam. Másik meg az, hogy adódhatnak e sebgyógyulási panaszok ilyen nagy vágásnál? köszönöm

Örülök, hogy megadták a kutyának az esélyt a gyógyulásra és örülök, hogy az utolsó pillanatban elvégzett, kockázatos műtétet is ilyen jól megúszták.

Adódhatnak sebgyógyulási zavarok egy idős kutyán egy bármekkora bőrseb esetében is, pláne egy nagyobb műtéti terület esetében – de ez korántsem törvényszerű.

Én gyakorlatilag semmit nem tudok a műtét körülményeiről, arról sem, hogy otthon bármilyen gyógyszerezést, kezelést kap-e a kutya, kötés/gallér  van-e rajta – márcsak eztért is arra kérem, hogy minden (!) utókezeléssel kapcsolatos kérdését kezelőorvosának tegye fel.

Komoly vesztélyeket rejt magában, ha pl egy nyomó kötést, drénezett területet otthon egy távolról érkezett ötletet követve megbont és bármilyen kenőccsel kezelgetést kezd. Kérdezzen rá állatorvosára, hogy mit tehet otthon a kutyáért és mikor kell utókezelést, kontrol vizsgálatot végezni.

 

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993