Piri 2

2013.01.03.

Kedves Doktor úr, Korábban már írtam Önnek Piri nevű kutyámról, aki cushing kórban szenved, és 2 hónapja kivették a veséjét. A kutya azóta folyamatosan fogy, már csak 5 kg, depressziós, zavart és agresszívvé vált. Ma elmentem vele orvoshoz, és Previcox-ot írtak fel neki, higy megnézzük nem e valamilyen általános fájdalomérzettől van ilyen rosszul. Interneten rákerestem a gyógyszerre, és borzasztóbbnál borzasztóbb történeteket olvasok, hogy a Previcox hogyan ölt meg némi hátfájáson kívül teljesen egészséges kutyákat 4-5 nap alatt. Nagyon aggódom, és nem merem neki beadni a gyógyszert. Önnek van tapasztalata a Previcoxal? Előre is köszönöm!

Ha a kutyát a Cushing kórja miatt operálták, akkor gondolom az egyik mellékveséjét vették ki. Ha az egyik veséjét kellett eltávolítani, az a Cushing-kórtól függetlenül pl vesedaganat, ciszta, tályog vagy kő miatt lehetett.

Sokakhoz hasonlóan én is használom a Previcox-ot is, és meg kell mondanom, hogy némi hátfájásos, különben makkegészséges kutyákat nem lehet megölni vele sem napok, sem hetek alatt.  Magyarországon és az egész világon kutyák százezreit, millióit kezelték és kezelik ezzel a szerrel és hasonló hatóanyagú szerekkel biztonságosan és eredményesen. Valószínűnek tartom, hogy rossz oldalakat, fórumokat látogat.

Nem jó megoldást választ akkor, ha a beteg kutyája vélt érdekében hasonló leveleket, történeteket küldöz szerte és a válaszokból próbál ötleteket meríteni. A kutya pontos állapota, valamint esélyei és megfelelő kezelése akkor derülhet ki, ha állatorvosában megbízva közösen megpróbálják tisztázni a helyzetet és a megbeszélt kezeléseket következetesen végzik. Ez természetesen nem zárja ki azt, sőt feltételezi, hogy a fejleményekről, új észlelésekről folyamatosan tájékoztatja kezelőorvosát.

A műtét óta észlelt tünetek természetesen figyelemfelkeltőek, sőt aggasztóak. Önnel és állatorvosával együtt azt remélem, hogy következetes vizsgálatokkal kiderülhet, hogy merre fejlődik a kutya Cushingja, vannak-e szövődményes, vagy társult betegségek és ezzel az esélyek és lehetséges megoldások is világosabban látszhatnak.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993