pannácska

2013.01.07.

1,5éves ivartalanított, oltásokkal ellátott, eddig csak lakásban tartott lány cicánk kiszökött a társasház pincéjébe. Kamerát helyeztünk el a pincébe, ami felvette hogy már 3. napja ott sétálgat.  Amikor odamegyünk, nem akar előjönni, hiába hívjuk. Mit tegyünk? Hiába tettünk ki neki ételeket nem eszik belőle, de a kamera szerint nem látszik betegnek. Miért nem akar előjönni? Nagyon nagy szeretettel gondoztuk eddig, sőt még a fiútestvérét is örökbe fogadtuk, hogy ne legyen egyedül. Hogyan tudnánk felhozni a lakásba? Ki tudna ebben segíteni ? Már tiszta lelkibetegek vagyunk miatta ,és a fiú cicatestvére is szomorú, bágyadt miatta. Nagyon kérem segítsen! köszönettel:szilvia

Kedves Gazdi!

Először is, hadd fűzzek ide egy kis személyes emléket: féltő gonddal körberajongott szobamacskám többször kívánt “új életet kezdeni” a társasházunk pincéjében, ami valóban elég bosszantó és egyben szívfájdító érzés.

Levelét olvasva az ütött szöget a fejembe, hogy vajon Önök tudják-e, hogy macskáknál a vérségi kapcsolat nem jelent általában semmit, például az ivarérett testvérek minden további nélkül párosodnak egymással, pusztán fajtársnak tekintik egymást, ami nem is róható fel nekik. Lehet, hogy pont a (ha jól értem nem régen beköltözött) fiúmacska miatt pártolt el az otthonából, mert túl kicsi kettejüknek a tér, még akkor is, ha ivartalanított mind a kettő. A macskaészjárás gyakran nagyon eltér a miénktől. Persze a kalandvágy is közrejátszhat a dologban.

A legfontosabb lenne azt kideríteni, hogy nem helyeztek-e ki valamilyen mérget, például patkányirtót a pincébe. Ha hozzáfér ehhez, vagy az ezzel irtott rágcsálóhoz, akkor minél hamarabb állatorvoshoz kell juttatni, hogy megkapja a szükséges kezelést. Esetleg a felvételeken azt is visszanézhetik, hogy mit eszik.

Ha nem tud egerészni, akkor előpbb utóbb éhes lesz és a tápzörgés és nyugodt, kedves csalogatás közben elkaphatják, csak arra vigyázzanak, hogy ilyenkor félelmében karmol, harap a legkezesebb szobacica is!

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993