Mogyoró

2013.01.14.

Tisztelt Doktor Úr! Van egy 5 éves kan csivavánk, akinek 3 éve sok a sava. Nagy fájdalmat, hányást, hangos has kutyorgást okoz nála. 2 állatorvos látja felváltva, mikor melyik van a rendelőben. Quamatellel kezdtünk, majd kapott fehér port, amit vízben oldva, fecskendővel kapott meg. Panaszai erősödtek, remegett a fájdalomtól, még injekciót is kapott nem egyszer, de időszakosan, tavaly szeptemberig 3 naponta 1-1,5 napig is tartott, majd kezdődött elölről. Voltunk gyomortükrözésen, negatív lett az eredmény, volt széklet és hányás minta is, minden negatív. Szeptemberben Protonexa 30 mg-mal kezdtünk, ami jónak bizonyult, bár nehezen (vagy nem) emésztette meg a főtt húst a kutya, ezért 15mg-mal folytattuk. 2 hét után megint kutyorgott a hasa és fájt is, visszatértünk a 30mg-osra, de már mindent ismét jól emésztett. November elejére ismét visszatért a régi menet, megszokta a gyógyszert a szervezete -mondta az orvos- és helyette Parietet ajánlott. Ez a gyógyszer 5 ezer forint, így kértem, hogy keressen másikat. Nexiumot mondott, az meg még drágább, így maradt a Mallox. Ezt kivonták a forgalomból, helyette a gyógyszertárban adtak Acido-Git-et. 1 hét után nem volt jó, ezért megpróbáltuk az Eurosan port, napi 2x, amitől nem mindig volt széklete. Tegnap egész nap rosszul volt a kutya, 2 napig nem evett és nem ivott, csak gyógyszert kapott, nospát, algopypint is – nem volt rendelés… Ma egész délelőtt savat hányt, úgy 6x, nem kis kupacot… Azt kérdezem, hogy hova menjek, mit kérdezzek és kitől, hogy ez a probléma megoldódjon, mert nem hiszem, hogy nincs megoldás, és a kutya csak szenved. A neten olvastam, hogy a protonexát csak folyamatosan lehet elhagyni, de nem tudom, hogy hogyan, mert az orvosok se mondták, gondolom nem tudták…Milyen gyógyszert adjak a kutyának? Térjünk vissza valamelyikre? Váltogassuk? Mit tegyünk? Kérem szíveskedjék valamit tanácsolni, mert ez így nem mehet tovább. Nem tudjuk se otthon hagyni, ha mennénk valahova, se másra bízni és napjaink, esetenként éjszakáink vannak elrontva a kutya szenvedése miatt és úgy látom, hogy az orvosainknak elfogyott minden ötlete… Köszönöm, Gazdi

Kedves Gazdi!

Megértem kétségbeesését, de nagyon örülök, hogy a megoldást keresi! A kutyus a negatív gyomortükrözéssel, a hosszadalmas gyógyszeres kezelésekkel nem egyszerű eset. További vizsgálatok kellenek: vérvizsgálat, allergia teszt az esetleges táplálékallergia kizárására, hasi ultrahang, ha szükséges kontrasztos röntgen, hogy a legkézenfekvőbbeket mondjam. Célszerű lenne olyan klinikára menni, ahol mindent egyhelyen tudnak elvégezni- szerintem kérje ki kezelő állatorvosa véleményét arról, hová irányítaná.

A savlekötő, protonpumpa gátló gyógyszerek csak tüneti kezelést jelentenek, a hányások és a fájdalmat kiváltó okot kellene megtalálni, remélem minél előbb sikerül!

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993