Aggódó Gazdi

2013.01.18.

Jó Estét! Van egy 6 hónapos kiscicám aki semmi mást nem eszik csak tápot (Friskis tápot veszem neki) És nagyon félek,hogy valami komoly baja lesz,hogy csak tápot eszik,Mivel tudom jól,hogy a tápokban nincsen meg minden ami egy kiscica normális növekedéséhez és fejlődéséhez kell.Van okom aggódni? És szeretném kiivartalaníttatni és ezzel szeretném némi tájékoztatást kérni.Hány hónapos kortól lehet? És hány napig tartják bent? És mennyire költséges ez? És persze, hogy a kiscicám mennyire lesz a régi? Előre is köszönöm . Tisztelettel:Krisztina

Kedves Gazdi!

Semmi oka az aggodalomra, nem lesz baja a táptól. A cél, hogy a korának megfelelő, és JÓ MINŐSÉGŰ legyen. Az, hogy jó minőségű-e, abból lehet tudni, hogy mi van a címkéjére az összetételhez írva: az első összetevő az legyen, hogy hús, ne valamilyen gabona, pl. kukorica, ne legyenek benne ízfokozók és szinezékek, mert ez nem csak az emberekre, hanem állatainkra is károsak!

A jó minőségű, vagy szakszóval prémium, szuper prémium tápok drágábbak is, de kevesebb kell belőlük, mert zsírosabbak és hosszú táon nem terhelik meg a cica szervezetét.

Az ivartalanítás 6-7 hónapos kor körül bőven aktuális. Egy kijáró cicánál nem érdemes megvárni az első tüzelést, mert a macskák szinte azonnal vemhesülnek és akkor a pici, 2-3 cm-es vágásból nagyobb lesz, és a petefészek helyett a méhet is el kell távolítania a műtétet végző orvosnak- sajnos a kiscicákkal együtt!

Általában 1 nap alatt lezajlik a műtét és ha magához tért, hazaadják a cicát- persze minden attól függ, hogy hogyan altatják- a mi rendelőnkben minden nőstény macskát a lehető legbiztonságosabb módszerrel altatjuk, altatógázzal, ami a műtét után gyorsan kiürül a szervezetéből, 1 óra múlva már teljesen éber a kis beteg.

Kevésbé felszerelt rendelőkben injekcióban kap altatót, nem kap oxigént, és az ébredés is elhúzódik, akár 1-2 napig is kótyagos a cica. Érdeklődjön állatorvosánál az altatás módjáról!

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993