Hello Kitty

2013.01.29.

Tisztelt Hölgyem/Uram! Szobacicánknak kb. két hónapja vettük észre, hogy sebek vannak a tarkóján, amiket akkor szerezhetett, amikor vakarta magát. Egy-két pötty szerű sebről volt szó. Azóta a sebek helyileg a nyakán változtak, szaporodtak. A nyakán körben lekopott a szőr, a vakargatástól. A sebek nem tűnnek gyulladtnak, körülöttük a bőr sem tűnik gyulladtnak. Azonban a cica sokat vakarózik. Mivel nem tudunk róla, hogy idegen állattal találkozott volna (októberben költöztünk, talán csak akkor kb. öt percre kerülhetett más cica közelébe, de a tünetek decemberben kezdődtek), nem tudjuk mi lehet a gond. Nem látok élősködőt a szőrében, két hete kezdett látványosan kopni a szőre, egészen addig szép fényes volt. A hátán, hasán most is puha, fényes a szőre. A fülében nem látok semmilyen elváltozást. Előszeretettel alszik napközben a konvektor fölött a párkányon, vagy magán a meleg konvektoron. Mivel a család kedvence, és az ágyunkba is bejáratos, a kisfiamhoz is, elkezdtünk aggódni. Mi lehet a probléma?

Kedves Gazdi!

Nagyon jófelé kutat, a viszketés első felmerülő oka valóban a parazitás fertőzés szokott lenni. Akár egyetlen bolha is kiválthat bolhanyál allergiát- amivel el is érkeztünk a következő lehetőséghez, az allergiához. Felmerülnek még olyan kórokok, amik a belső szerveket, főleg a májat, az ivarszerveket érintik.

Mindezek tisztázására alapos kivizsgálást javaslok- bőrkaparék vizsgálat, vérkép, képalkotó eljárások esetleg- és egy  biztonsági parazita ellenes kezelés, természetesen csak ha kezelőorvosa is egyetért, hiszen a jó dianózis felállításához elengedhetetlen a beteg minden érzékszervvel történő vizsgálata is!

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993