kutya

2013.02.18.

Jó estét kívánok! Olyan problémával fordulok Önhöz, hogy van egy 6 éves kan palotapincsim, akinek a mai napon olyan problémája lett, mint akinek szorulása van, illetve görcsöl. A tünetei a következők : izomrángás a has tájékán, domborított hát, összekucorodott test helyzet, menni sem bír, valószínűleg görcsi vannak, ilyenkor fel is nyüszít, széklete alig van és az is nagyon száraz, szinte már porzik. Orvoshoz sajnos már csak holnap tudom vinni, de érdeklődnék,hogy esetleg próbálkozhatunk e valami fajta hasahjtóval( pl ricinus olaj). Vagy valami görcsoldó, ami embereknél esetleg beválik(no-spa)? Mielőbbi válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: K. Szabina

Kedves Gazdi!

Remélem ma reggel már eljutottak állat orvoshoz- sürgős esetekben vannak éjjel-nappal nyitva tartó klinikák, ezek is szóba jöhetnek. Az otthoni kezelés megkísérelhető, ahogy Ön is írja, különböző olajokkal- szardínia olaj, lenolaj, de ha már porzik a bélsár, akkor félek ez nem elég, mindkét oldalról kellene a kezelés- vagyis beöntés is szükséges, ami csak állatorvos tud elvégezni.

Ha rendeződött az állapot, akkor biztosan átbeszélik, hogy mi vezethetett ide. Szó lehet szervi okról– például a prosztata kóros megnagyobbodásáról, bélrenyheségről, valamilyen elváltozásról, amely nem engedi a bélsarat ürülni, stb.- tehát szükség lesz egy alaposabb kivizsgálásra.

Azt is át kell beszélniük, hogy mit tehetnek Önök: csontot nem szabad adni, gondoskodni kell a rostdús táplálkozásról (főtt répa, reszelt alma, gabonapelyhek adagolása, rostdúsabb táp választása, stb.) hogy milyen fontos  a sok mozgás, mozgatás. Nagyon remélem ez minél előbb sikerül!

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993