Tyúk seb kezelése

2013.02.26.

Kedves Doktor Úr/Nő! Kedves Gazdi!Van egy tyúkunk, akinek a szárnya alatt tegnap észrevettünk egy 10 Ft-os nagyságú elfertőződött, gennyes sebet. Valószínűleg megkarmolhatta a kakasunk párzás közben és tályog keletkezett, ami kifakadt. A kérdésem az, hogy hogyan kezeljük? Volt otthon Hyperol tablettánk, feloldottam 3 db-ot és fecskendővel kimostuk a sebet, adtam a csőrébe egy negyed feloldott Kliont, de szerintem kellene valami hatékonyabb sebfertőtlenítés vagy hámosító krém. És nem tudom, hogy jól tettem-e, hogy adtam neki Kliont. Kérem, segítsen, mert szeretnénk meggyógyítani, nem tudnánk levágni szegényt. Köszönöm.

Kedves Gazdi!

Nincsen tapasztalatom tyúkokkal, de remélem azért tudok segíteni.

Nagyon jól tette, hogy hyporollal kezelte, csak így tovább, naponta 3-4- szer is lehet. Gennyes sebeknél, bármilyen meglepő is, a porcukorral vagy mézzel való kezelés is nagyon jól működik. Ha nem változik a helyzet, vagy étvágytalan, kedvetlen lesz a beteg, akkor azonnal forduljon orvoshoz!

A Klion tabletta egy vényköteles antibiotikum, amelyet nem szabad szabadon felhasználni, sem állatokon, sem emberen! Kizárólag orvosi rendelvényre és utasítás alapján lehet tartani és alkalmazni, különben erre a gyógyszerre rezisztens, vagyis ellenálló baktériumokat hozhatunk létre és árthatunk is annak, akin alkalmazzuk! Ráadásul az EU-ban élelmiszertermelő állatoknak tilos adni.

Meglepődve láttam rengeteg internetes fórumon, hogy vényköteles antibiotikumok használatát írják le, nagyon szomorú, hiszen ezeket a szereket végszükség esetére kellene tartogatnunk, amikor már semmi más nem segít. Szerencsére egyetlen tablettától nem lesz baja a tyúknak, de csak állatorvosa engedélyével és javaslatára kezdje újra használni.

Jobbulást a betegnek!

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993