Bogáncska

2013.02.27.

Kedves Aranyos Főorvos Úr! Előre bocsánatát kérem ,mert egy picit elrabolom az idejét. A Párom hívta fel a figyelmemet arra ,hogy mióta mi itt ,ebben az utcában élünk ,ennek 41 éve,nekem az ötödik szervemben van daganatos elváltozás .Mindig megúsztam ,időben megoperáltak.Az a ház ,amelyben élünk ,egy tüdőrákos bácsié volt.A közvetlen szomszédaink közül ,még négy tüdőrákos volt ,egy szomszédom pajzsmirigy daganattal lett operálva,Három éve a közvetlen telekszomszéd asszonyom hat hét alatt “elment” májrákban.A szemben lévő szomszéd asszony spániele emlő rákban pusztúlt el.A mi Tündérünk ,aki egy szívásnyi cigit el nem használt ,tüdődaganatos.Egy 5-600 méteres sugarú ,területen élő emberek legalább 40% -a rákban halt meg! És a leggyakoribb a tüdő és gégerák. Sőt! Akik egymás szomszédai voltak ,egyik tüdő ,másik g égerákban hunyt el. Aki megvette a gégerákos házát és élt benne tíz egynéhány évet ,szintén rákban halt meg.Ott egymás melletti ,és egymás közelében élő emberek halálnemét szinte 100% -osan meglehetett jósolni! Tiszalök nem egy társasházában szinte járványszerű volt a rákos elhalálozás! Én már régóta figyelem ,egyfajta statisztikát is készítettem /de csak magamnak/,hogy a település vajon miért ilyen fertőzőtt?A háziorvosoknak nem tűnik fel ez a sok rákeset?Nem kell erről valamiféle jelzést adni a Népegészségügy felé?Az Én párom sem dohányzik már több mint 20 éve ,alkoholt is csak kimondottan este egy kétcentest.Azt is csak sajátot .nem pancsoltat .És mégis rátalált a rák! Kétségek között vagyunk a PET-CT eredményéig,de inkább már bekalkuláljuk a 25-30 sugarat.Nincs mese,túl kell élnie!Neki is És Bogikának is! Az én helyzetem nem vészes,mert én csak daganatos és nem pedig rákos vagyok .Tudom ,ma még nem ,de holnap már esetleg én is az lehetek. Kedves Főorvos Úr! Ha lesz egy pici ideje,és megtudja fejteni ezt a sok esetet,köszönettel veszem válaszát.Addig is Bogikámnak üzenem,legyen erős ,siessen gyógyuljon ,mert a gazdi is ezt teszi . Még egyszer elnézést kérek ,de a kétségeimet vagy felismerésemet ?úgy éreztem meg kell osztanom Önnel .Nem tudom találkozott -e ilyen halmozottan beteg anyaggal ,és azt sem tudom hogy a Bogihoz hasonló eset volt-e? Köszönöm hogy ha elolvassa levelem ,a Jó Isten Áldását kérem az Önök munkálkodásához.Tisztelettel:Molnár Imréné.

Kedves Molnár Imréné !
Cseppet sem vigasztaló, de igen sok hasonló történetet hallok nap, mint nap. Magyarországon a vezető halálok a szív és érrendszeri megbetegedések és rögtön utána a daganatos megbetegedések következnek. Azt is hallani, hogy aki elkerüli a szív és érrendszeri eredetű súlyos megbetegedéseket 40-50 éves korában, annak rögtön ezután a daganatos betegségekkel kell megküzdenie. A háziorvosok és szakorvosok pedig természetesen folyamatosan gyűjtik megbetegedésekről és a halálokokról szóló adatokat is és ezeket a népegészségügy és a Központi Statisztikai Hivatal feldolgozza és értékeli.
Bogit folyamatosan kezeljük és azt reméljük, hogy mindez nem lesz hiábavaló. Önnek és kedves férjének is a legjobbakat kívánjuk.
üdvözlettel,
Balogh Lajos

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993