Fülvakarás

2013.03.04.

Kedves Doktor Úr/Hölgy!! 3 éves szálkásszőrű kan tacskó kutyánknak kb. 2 hete szinte teljesen lekopott a füléről a szőr. Tavaly ősszel is volt már ilyen, de akkor télre visszanőtt neki és így nem tulajdonítottunk neki nagyobb jelentőséget. Én úgy látom, hogy viszket is neki, sokszor dörzsöli a földbe és emellett a pofáját is és az orrát. A füle alját mára már véresre vakarta, azon alig van pár szál szőr, viszont a másik fülén a fele szőr megvan. Vittük állatorvoshoz, belenézett, nem látott különösebb gyulladást és kinyomta a bűzmirigyét, valamint kapott egy gyulladáscsökkentő szurit, hogy hátha attól van. Ez egy hete volt, de én javulást nem látok. A kutya egyébként jókedvű, fájdalmat nem látok rajta. Lehet allergiás? Tüsszögni szokott.. De nem értem annak mi köze a füléhez… Segítő válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel Zsuzsa

Kedves Gazdi!

Az ilyen tünetek kiderítésére a legcélszerű a célzott vizsgálat- célzott terápia: az Ön esetében ilyen a bőrkaparék minta vétel, hogy a rühösséget, egyéb parazátás fertőzést kizárják.

Az allergiás hajlam többféle tünetben jeletkezhet: bőrtünetek, elsősorban viszketés, mint pl. embereknél is az ekcéma, csalánkiütést. Okozhat közisemertebb tüneteket is, mint a szemviszketés, könnyezés, tüsszögés, de megnyilvánulhat emésztőszervi tünetekben is, mint a hasmenés, véres bélsár, puffadás, stb.

Az allergiás hajlam vérvizsgálattal, alapos kórelőzmény felvételével, különleges diéta megkezdésével kezelhető, vagy tartható szinten.

Minél több a vizsgálat, annál pontosabb a diagnózis, és annál célzottabb lehet a kezelés!

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993