macska májmegnagyobbodása

2013.03.05.

Tisztelt Doktor úr! Macskám 4 éves múlt, eddig húgykő miatt már műtötték 3 éve, azóta csak speciális gyógytápot kaphat, illetve ő házi kosztot nem, csak alutasakos ételt eszik. Hétvége óta egy falatot sem hajlandó enni, rohamosan fogy, szemei besárgultak, tegnap megállapították, hogy májmegnagyobbodása van, kapott infúziót, mert nagyon ki van száradva, ezt a következő néhány napban meg kell ismételni, injekciót is kapott, májvédő vitamint, vért vettek tőle, amit cytológiára elküldtek. A bakteriális fertőzést kizárták, azt mondták vagy retro vírusos betegségről vagy leukémiáról van szó. Kérdésem az lenne,hogy mekkora az esélye a gyógyulásnak e két betegség esetén, illetve milyen gyógymódok vannak, mire készüljünk? Valamint van két pici gyerekem és jelenleg is terhes vagyok, jelenthet ez ránk nézve bármi veszélyt? Elkaphatunk a cicától bármi betegséget? Ugyanis a cica szobában tartott, más állattal nem érintkezik és utcára sem megy ki. Válaszát előre is nagyon köszönöm! Üdvözlettel: Andrea

Kedves Gazdi!

A cica és a betegsége sem Önre, sem a kisgyerekekre nem veszélyes,- a FIV, FElV rövidítésű vírusos betegségek csak macskabetegségek, embert nem betegítenek meg.

Sajnos gyógymódokban nem bővelkedünk, vannak új szerek, amelyeket jó eredménnyel alkalmaznak, pl. az LTCI (Lymphocyte T-Cell Immunomodulator). Ezek hiányában leginkább a tüneti kezelések maradnak, vagyis az infúzió, májvédelem, hányinger csökkentése,vitaminok, jó minőségű táp. Ha a krízisen túl van, akkor hosszabb tünetmentes időszakok következhetnek.

Remélem a legjobbakat!

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993