Juno

2013.03.07.

8 éves labrador kutyámat emlőrákkal műtötték. Milyen vitaminokat ill.immunerősítőket adjak neki ? Melyik a legjobb, milyen sorrendben, Gondolom egyszerre nem jó. Megvettem : Plerasan,K9 ImmunityPlus, CorPet

Hát a felsoroltak mellé akár vehetett még volna Vetri DMG-t, CV-247-t, Vetera gyógyvizet, Béres Minera-t … Avemaart, Culevitet, sokféle gomba-, homeopátiás, Ayurveda készítményt … és ha az Ön és általam felsoroltakat és még akár más csodaszereket, táplálékkiegészítőket akár egymásután, akár egyszerre adagolja a kutyának, akkor sem tesz semmit. Lehet, hogy egyikre sincs szükslges a kutyának és sajnos az sem kizárt, hogy ha csak ilyesmivel eteti az elkövetkező időben, az is hatástalan.

A kutya esélyeit és a további kezelések indokoltságát legfőképpen az dönti el, hogy első, vagy sokadik műtét történt-e, hány emlőterimét távolítottak el, mekkorák, mennyire régi keletkezésűek voltak ezek és főleg mi volt az eltávolított emlőterimék szövettani diagnózisa, ép szöveti szélben történt-e az eltávolítás, és volt-e a műtét időpontjában detektálható nyirokcsomó, vagy távoli (mellkasi, máj, csontvelő …) áttét.

Dícséretes, hogy a műtét mellett (után) is mindent meg szeretne tenni a kutyáért, de azt gondolom, hogy nem a célravezető utat választotta. Hasonló észosztó oldalakról, mint pl a miénk is  is vagy más kutyás fórumokról rengeteg, nehezen értelmezhető és sokszor egymásnak ellentmondó információt kaphat. Szerintem a legokosabban akkor jár el, ha kezelő orvosától begyűjti az általam felsorolt információt, a kutyát visszaviszi a varratszedésre és az azt követő kontrol vizsgálatokra és vele egyezteti a műtét utáni utókezeléseket.  Ilymódon felmérhetőek az esélyek és a további tennivalók.

Hasonló témákban honlapunk Publikációk és szakrendelések rovataiban még olvashat.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993