Muki

2013.03.08.

Három éves múlt a bolognese, kan kutyusunk, és elég sűrűn nyalja a lábát, az ujjai közt. A lábain így a szőr rózsaszínű, az állandó nyalogatástól. Szeretnénk tudni mi az oka ? A kutya csak főtt marha színhúst kap, párolt zöldséggel enni,és hipoalergén royal kanin száraztápot. Az állat orvos látta, de semmi megoldó gondolatot nem fűzött a dologhoz. Érdekelne mi okozhatja ? Speciális leniderm samponnal van fürösztve, rendszeres kozmetikusi nyíráson vesz részt, tehát egy rendben tartott kutyus !! Esetleg nem kéne valami allergia ellenes tabletta, krém, vagy bármi ? Várom válaszát, tisztelettel : Pap Pálné

Kedves Gazdi!

Az allergiás hajlam valóban okoz az Ön által leírt tüneteket, vagyis a lábujj közök viszketését, ami az állandó nyalogatástól rózsaszínűre vált fehér helyett. Lehet vértesztekkel ellenőrizni, hogy mire allaregiás a kutyus, valamint azt is jó lenne átgondolni, hogy egész évben jellemző-e vagy esetleg valamikor rosszabb.

Allergiát bármi kiválthat: a marhahús csakúgy, mint a fekhely anyaga, a poratkák, pollenek, stb.

A gyakori fürösztés sajnos ront a helyzeten: kiszárítja a bőrt, csakúgy, mint a hajszárítóval való szárítás. Az Ön által használt sampon a leírása szerint valóban a viszketegséget csökkenti, de megnéztem az összetevőket, és nem csak a szappanokban használt habzóanyagot, a natrium-lauryl- szulfátot tartalmazza, ami nagyon szírítja a bőrt, de parfümöt is, ami szintén nem tesz jót a kiszáradásra hajlamos bőrnek.

Javaslatom tehát ez: kérjenek alapos kivizsgálást, akár bőrgyógyász szakrendelésre is beutalót, és ritkítsák a fürösztéseket, a kozmetikus ne szárítsa hajszárítóval, valamint keressenek olyan sampont, ami sem illatanyagot, sem szappanos összetevőt nem tartalmaz (pl. ilyen az Allermyl hipoallergén sampon)

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993