nyers etetés

2013.03.11.

Kedves Doktor Úr! Nyers hússal szeretném etetni a cicámat ,kérem segitsen hogy milyen kiegészitésre van szükségem és milyen mennyiségben kell a hús mellé adni?csontos húst nem kap. Nagyon köszönöm üdvözlettel Éva

Kedves Gazdi!

A nyers disznóhús galandféreg petével, és az Aujeszky-kórral lehet fertőzött, ami halálos kimenetelű betegséget okoz macskákban. A csirkehús esetében a salmonella és a Campylobakter nevű baktériumok okozhatnak súlyos hasmenést. A marhahús, nyúlhús, bárányhús elviekben etethető lenne, nagyon oda kell figyelni, hogy teljesen friss legyen! Ki kell egészíteni 1/5 rész ganonával- pl. főtt rizs, vagy zabpehely, tészta, fele ennyi fött zöldségkeverékkel, reszelt répával, reszelt almával pici sóval.

Azt kell szem előtt tartani, hogy a macska természetes tápláléka, a kisrágcsáló, pl. egér, amit szőröstől-bőröstől elfogyaszt: csontokkal, amik elegendő calciumot adnak, szőröstől, ami nem emészhető, de segít kipucolni a lenyelt szőrt, és a zsákmányállat gyomrában ott vannak a félig emésztett magok, növényi részek is. Sőt, minden macskagazdi megfigylete a macskáját legelés közben, amiivel egyrészt hánytatja magát, másrészt fontos vitaminokhoz jut.

Nagyon jó recepteket és a macskák táplálásával kapcsolatban sok hasznos információt talál Dr. Fodor Kinga: Mit egyen a macskám? című könyvből.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993