Szlovákia

2013.03.11.

Csókolom.Van egy 2éves Labrador retriever kutyám.2éve rázza a fülét és barnaváladék van a fülében.Voltunk állatorvosnál is kapott cseppeket ,3hónapig rendben volt .Most pedig megint kezdődik minden előről.Elvittük megint orvoshoz ugyan ezt kapta és azt mondta a doki hogy valami kajára allergiás de hogy ő sem tudja megállapítani.Ha hozzá nyúlok erőszakos lesz.Néha véres is szok lenni a szeme.Mit csináljak nagyon szendved szegénykém.Előre is köszönöm a választ!

Kedves Gazdi!

Lehet allergiás a kutyus, akár tápra, akár pollenekre, poratkára, vagy bármire, ami a környezetében van.

A kötőhártya gyulladás (a véres szem jelentheti ezt) is utalhat az allergiára.

Az allergiás hajlam következtében elindulhat egy ördögi kör a fülben: mindenféle baktériumok, gombák szaporodnak el, kimaródik a füljárat bőre, egyre jobban viszket és egyre több váladék termelődik, megduzzad, kisebb lesz a járat, még jobban bedugul, még jobban viszket, stb.

Állatorvos segítsége nélkül nem nagyon tehetnek semmit- el kell a kutyát juttatni olyan állatorvoshoz, aki alaposan kivizsgálja, mintát vesz a fülváladékból, hogy kiderüljön mivel lehet célzottan kezelni, kimossa a fület bódításban, vagy akár altatásban, és a laboreredmények függvényében ad gyógyszert.

Az allergiát vérparaméterekből lehet vizsgálni, a tápot általában a kezelés elején lecserélik úgynevezett hypoallergén tápra, amiben olyan fehérjeforrás van, amivel a kutya korrában nem találkozhatott, és ezért nem okoz allergiát- de csak 4-6 hét kizárólagos etetés után várható javulás.

Amint látja, komplex kezelést kíván az allergiás hajlam, és önmagában egy fülbetegség- ezért elsőként a megfelelő állatorvost kell fozzá megtalálni.

Sok sikert!

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993