macska májmegnagyobbodása

2013.03.18.

Tisztelt Doktor Úr! Korábban már írtam levelet a macskámmal kapcsolatosan. Sajnos 2hete egyik napról a másikra leromlott az állapota, elutasította a táplálékot, a vizet. Egy hétig infúziós kezelést kapott injekciókkal, májvédő tablettákkal, pasztákkal.Vérvétel eredménye kizárta a rákot. Viszont az eredmény vírusos megbetegedés. Hevenyen reagál valami ellen a mája. 5 nap eltelte után a cica jobban lett, megjött az étvágya.Az infúzió abba maradt, kaptunk kifejezetten májvédő tápot és konzervet, de 2 nap után a cica megint visszaesett. Most itthon kezeltük ugyan azokkal a pasztákal gyógyszerekkel, amikkel a kórházban is. Kérdésem az lenne, ha most megszúrnák a máját és kiderülne, hogy gyógyítható a betegsége, akkor milyen lehetőségek vannak erre? Illetve az lenne még a kérdésem, hogy a Yukka a lakásban, majd az erkélyen volt,aminek a levelét ette. (szinte mióta megszületett)Lehet, hogy ez a szobanövény mérgezte meg a máját? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel Andrea

Kedves Gazdi!

Az első kérdésére, hgy a bipszia után milyen gyógykezelési lehetőségek vannak, kezelőorvos tud válaszolni, mert ő van birtokában a kivizsgálások eredményének. Ő tudja, hogy milyen rákot zártak ki a vérvizsgálattal, milyen vírust találtak, és nyilván ezekkel összevetik a biopszia (vagyis a máj megszúrása, gondolom ultrahangos vezetéssel) eredményét, hogy a lehető legjobb kezelést alkalmazzák.

A második kérdés, hogy a Yucca növény okozhat-e májelégtelenséget, sajnos okozhat. Mindenképpen elérhetetlen helyre kell tenni, hogy többet ne férjen hozzá és búzát, vagy speciális macskafüvet kell neki kínálni helyette “legelésre”.

A máj életfontosságú szerv és csak egy van belőle, viszont jól regenerálódik, vagyis képes meggyógyulni. Nagyon remélem, hogy a  cica is ilyen szerencsés lesz, és a megfelelő orvosi segítséggel és gondos otthoni ápolással sikerül majd meggyógyulnia!

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993