bezi

2013.03.18.

Jo napot kivanok. Van egy stattfordshire kutyam,aki 11 eves mar. Kb. 3 eves koratol ragja a labat,huzza a feneket, razza a fejet. Megallapitottak, hogy poratka allergiaja van. Jelenleg a laba, az alla alatt es most mar a a fule is nagyon csunya es jellegzetes azonos szaga van. Szulettek kiskutyai es az egyiket megtartottuk, aki most mar 3 eves. O is ugyanazokkal a problemakkal kuszkodik. Gyanakszom arra, hogy nem allergias problemaja van,hanem valami fajta fertozo borbetegseg. Mit gondol errol vagy elkepzelhetonek tartja, hogy mindketten allergias borbetegsegben szenvednek? Hogyan tudnek hazilag segiteni? Mivel itt Angliaban mar mindent probaltak es en nem szeretnem a hosszu tavu szteroid kurat kiprobalni.( mar kapott egy par rovid szteroidkurat is ) Elore is koszonom a tanacsat. Tisztelettel: Benyo Monika

Kedves Gazdi!

Az allergiás hajlam teret adhat fertőző betegségeknek is, amik persze allergiás hajlam nélkül is megjelenhetnek. Ha szárazabb a bőr, mint allergiára hajlamos állapotban is, akkor könnyebben bejutnak a kórokozók, ráadásul viszket is, a vakarással felsérti az állat és még könnyebben fertőződik. Sajnos alapos kivizsgálás nélkül semmit sem érnek a gondolatam. Ha fertőző egy betegség, akkor meg kell találni, hogy mi okozza azt: gomba, baktérium, vírus, élősködő, majd ezt kiiktatni. Viszont egy allergiás háttérrel rendelkező egyednél várható, hogy újra visszatér a fertőzés, akár ugyanabban, akár más formában.

Az allergiás hajlam öröklődik (ezért is kell nagyon körültekintőnek lenni, hogy melyik kutyát tenyészti tovább az ember) így előfordulhat, hogy mindketten allergiásak. Ennek kezelése nagy körültekintést, az orvos és a gazda szoros együttműködését igényli, így mindenképpen érdemes olyan állatorvost keresni, akivel ez megoldható, hogy a lehető legkevesebb gyógyszerrel, a lehető legélhetőbb életet lehessen teremteni.

 

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993