Grabi

2013.04.16.

Tisztelt Doktor Úr! Van egy 3 éves kandúr macskánk, 90%ban kint van. Elköltözünk, és nem tudjuk magunkkal vinni, gazdát és lakást is cserél. Két lehetőségünk van, az lenne a kérdésem, melyik az állat szempontjából a jobb ill. a mi szempontunkból a könnyebben megvalósítható. Vagy a szüleimhez tudnánk elvinni lakásba, ők örülnének neki, tudnának is egész nap foglalkozni vele, de kert nincs, lakásban lenne. Gondolom az ivartalanítás fontos, nem tudom hogy a mcsek megszokja-e könnyen a lakást ezek után. A másik megoldás hogy a párom szüleihez visszük, ott kertes ház van, viszont jóval kevesebbet tudnának foglalkozni vele munka miatt, nem tudom hogy oda lehetne-e szoktatni egy új házhoz és új gazdához. Kérem ha tud tanácsot adni, szívesen veszem. Köszönöm előre is. Üdvözlettel: Balázs

Kedves Gazdi!

Megpróbálom, amit kér: melyik a jobb a cicának és a jövendőbeli gazdáinak. A legjobb persze az lenne, ha magukkal mehetne. Ez semmiképpen nem lehetséges?

Ha nem, akkor a cica jelleme szerint fog eldőlni a dolog. Vannak olyan kijáró cicák, akik nagyon emberhez szoknak, fontosabb nekik a játék, a simogatás, a törődés, mint a csatangolás. Ezt Önök tudják megítélni, illetve majd menet közben derül ki.

Első körben a szeretetteljes foglalkozós lakást kellene kipróbálni: de persze ide az ivartalanítás sajnos elengedhetetlen (kijárós macskáknál is melegen ajánlott, már 6-7 hónapos korban), mert a kandúrok a vizeletükkel jelölik ki a felségterületüket,  ami ezesetben a lakásra szűkül le. Sajnos nem biztos, hogy ettől azonnal elmúlik a jelölés. A tapasztalat azt mutatja, hogy a korosabb kijáró macskák akkor is jelölnek, ha ivartalanítják őket. Persze ez nem biztos, ki kell próbálni, hiszen minden macska jelleme kicsit más, talán ő ellágyul a sok játéktól, foglalkozástól.

Ha tarthatatlanná válik a helyzet, akkor nincs más hátra, a kertesház marad, de az ivartalanítás, a rendszeres féreghajtás, parazita-mentesítés, oltások a kijáró macskák fertőző megbetegedései ellen nem jó, ha elmaradnak!

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993