paradicsom

2013.05.03.

Tisztelt Doktor Úr! a következő kérdésben szeretném a tanácsát kérni! állatorvosom 1 hétig külföldön tartózkodik, így Öntöl szeretnék tanácsot kapni! a kutyám 24. napos vemhes, és kb 2 hete nagyon rossz lett az étvágya. eddig super prémium tápot evett,(Rc. maxi adult) de most rá se néz. se húst, se kefirt,húslevest, semmit nem hajlandó megenni, amit javasolt orvosunk, hogy próbáljam meg.rendszeresen járunk ellenőrzésre, és a tüzelése is végig követve volt állatorvos által is.A kedve jó a kutyának, inni iszik, így gond nincs, orvosunk szerint ez az étvágytalanság a vemhesség miatt van. viszont, 2 napja, amikor paradicsom levest ettem,elkezdett kuncsorogni, így hát, hogy lássa, hogy nem neki való, megmutattam a tányérom neki, erre ő az összest kilefetyelte. másnap amikor egy kevés 100% os paradicsom levet öntöttem a tápra próbából csak azt nyalogatta le a tápról. most reggel az áztatott tápot turmixoltam össze a paradicsomlével, és így megette. több helyen próbáltam utána nézni, de ellentétes véleményeket olvasok arról, hogy ártalmas-e a paradicsom a kutyának, azaz, inkább a paradicsom leves,és 100% paradicsomlé? köszönöm előre is a tanácsát, munkájukhoz további jó munkát kívánok! Tisztelettel Tarjáni Alexa

Érdekes fordulatokat vehet a “kívánósság” kismamák és ezek szerint vemhes kutyák eseteiben is … Remélem holnapra nem az uborkalé lesz a kutya kedvence. ))::

Azt remélem, hogy mire olvassa válasz soraimat, addigra elmúlt a kutya szokatlan rendellenes étvágya. Amennyiben nem múlt el és még mindig nem hajlandó elfogadni megszokott jó minőségű táplálékait, akkor azt tanácsolom  hogy minél kevesebb paradicsomlével próbálja kívánatossá, elfogadhatóvá tenni a super prémium tápot. Kizárólag paradicsomon nyilván nem lehet egészségesen tartani egy kutyát, pláne nem a vehemépítés időszakában.

 

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993