Utolsó kérdés

2013.05.22.

Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! A lábfájós cicámmal kapcsolatban lenne egy utolsó kérdésem. Ön szerint mi lehetett/lehet a baj? A lábát olykor még most is lógatja, bár ma reggel is jól van, étvágya nagyon jó volt. Az előbbi kérdező patkánymérges esete kicsit megrémisztett. Mérgezett állatnál lehet ilyen hirtelen állapotjavulás? Érdemes még állatorvoshoz vinni, vagy a tegnapelőtti holtpont után áteshetett valamin, amit már nehéz megállapítani? Válaszát utoljára is hálásan köszönöm!

Kedves Gazdi!

Mindenképpen érdemes állatorvoshoz fordulni, mert a találgatásnál sokkal jobb, ha az állatorvos megvizsgálja és legfeljebb nem talál semmit. Persze ha szükséges, akkor kiegészítő vizsgálatokat is végezhet: röntgen, vérlabor vizsgálat, ortopédiai vizsgálat, néha a szőr lenyírása is szükséges a rejtett sérülések felderítésére.

Önnek is azt javaslom, mint a patkányirtót rágcsált kutyus gazdájának, hogy ne aggódjon otthon, inkább vigye el állatorvoshoz a cicát, és ha talál valamit, legfeljebb elönti, hogy tudja-e tovább vizsgáltatni- biztosan állatorvosa is megérti, ha nem. Tudom, hogy sokszor sajnos anyagi akadályai vannak az alapos kivizsgálásnak, de egy pár ezer forintos vizsgálati díjon nem érdemes spórolni. Ha nem engedhet meg magának részletesebb kivizsgálást, akkor már az is jó dolog, hogy egy fizikális (ránézés, megtapintás, meghallgatás, stb.) erejéig orvoshoz kerül, ebből is sok dolog kiderülhet, ami alapján egyrészt segíteni lehet, másrészt megnyugodhat mindenki, hogy nem történt nagyobb baj.

Az ivartalanítás, féreghajtás, oltások részleteit is megbeszélhetik- hiszen ez a hosszú macskaélet titka!

(Ha rákattint a zöld szövegekre, elérheti honlapunk vonatkozó hasznos információit.)

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993