Lonci

2013.05.24.

Tisztelt Doktor Ur 6 hetes kiskutyát hoztunk, ahonnét elhoztuk azt az információt adták, hogy adtak féreghajtó pasztát a kicsiknek a felnőtt kutyák is rendszeresen féregtelenitve vannak. A kiskutyából kullancsokat is szedtem ki mikor elhoztuk, nem lett baja szerencsére, a nagyobb probléma a sok orsóféreg ami ürült, milbemax tablettát adtam 2-3 napig minden székletben volt utána nem de most megint 5-6 napon láttam a székletébe , ez hogy lehetséges a féregtelenités után 5-6 nappal, vagy ez a tabletta hosszabb hatásu? természetesen feltakaritom, ahogy lehet. kéthét mulva ezt is meg kell ismételni? ha a füre rászárad maradványai a székletnek az tönkre megy-e vagy fertőzőképes? Mit javasolna? Ha ölbe volt a ruhán is maradhat féregpete, vagy ez csak féregtelenitéskor van? Ha az ölemben van elég a ruhát a mosógépben kimosni, illetve a féregpete mosással eltávolitható-e? Köszönöm válaszát: Ilona

Kedves Gazdi!

Muszáj megjegyeznem, hogy az új állatvédelmi törvény szerint a kiskutyáknak 8 hetes korukig az anyjukkal kell maradniuk, ennél korábban nem szabad őket elválasztani!

A féreghajtást a kiskutyák 2 hetes korától folyamatosan kell végezni 2 hetes időközökkel, először elég csak az orsóférgekre ható szer, majd 2-3 hónapos korban már kombinált tabletta (a Milbemax is ilyen), amely a galandférgekre is hat.

Nagyon jól teszi, ha alaposan feltakarít, sajnos a fűre rátapadt bélsárrészletekben is lehetnek fertőzőképes peték- ezek sokáig életben maradnak. Az mondják, hogy legjobb védekezés, ha elégetik a fertőző bélsarat, nem tudom erre van-e lehetőségük.

A féregpeték főleg féreghajtáskor ürülnek, de spontán is lehetséges ez, a ruhákról viszont egy egyszerű mosással eltávolíthatóak, ahogy a kezünkről is egy rendes kézmosással.

Ha 2 hetente megismétli a féreghajtást, akkor hamarosan elmúlik ez a gond. A kiskutya oltását is mihamarabb el kell kezdeni, mert a 3-4 hónapos korban beadandó veszettség oltáson kívül még jó pár oltásra szüksége van a fertőző kutyabetegségek ellen, ha felkeresi állatorvosát, akkor ezt is meg tudják beszélni. AZ általunk ajánlott oltási sort megtalálja, ha IDE KATTINT!

Teljék nagyon sok örömük a kiskutyában!

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993