költözés

2013.05.27.

Tisztelt Doktor! Azzal a kérdéssel szeretnék önhöz fordulni, hogy 3 éves kinti/benti kandúrom (nincs ivartalanítva) nem viseli jól a költözést. Konkrétabban elköltöztünk a szomszédos kerület végére (elég messze), és mikor elhoztuk kedvencünket, 2 hétig ki sem engedtük a házból, a tárgyait próbáltuk az előző házhoz képest ugyanoda elhelyezni őket. Rengeteget simogattuk, majd két hét után pórázon kivittük sétálni, egy héten keresztül. Majd mikor kiengedtük, először visszajött, de másodszorra sajnos nem… Ez 3 hónapja volt. A minap a régi háznál sétáltam el mikor megláttam, tehát jól van, csak éppen “haza” ment. Mit tudnék tenni hogy az új otthonában maradjon? Az előző helyen született sosem élt meg költözést. Esetleg az ivartalanítás jobban ide kötné? (de 3 éves…) Válaszát nagyon várom,és előre is köszönöm!

Kedves Gazdi!

Legnagyobb bánatomra nem tudok tanácsot adni, ami biztosan beválik- nem biztos, hogy az ivartalanítás megoldás erre a problémára.

Amire az ivartalanítás biztosan megoldás:  tapasztalatok szerint a cica hosszabb életű lesz tőle, hiszen nem keveredik territoriális küzdelmekbe, így nem szerez sérüléseket, nem kap el olyan fertőző betegségeket, pl. macska AIDS, vagy leukózis tudományos nevén a FelV és FIV, melyek főként így terjednek. Ráadásul az ivartalanítás segíthet, hogy ne érezzen leküzdhetetlen vágyat a már kijelölt területe védelmére, hanem “elfelejtse” azt.  Abban is biztos segít, hogy ő ne tudjon befedezni kóbor-kijáró nőstény macskákat, akik így sanyarú, szenvedésekkel teli életre kárhoztatott kóborkiscicáknak adnak életet.

A fentiekből is látszik, hogy erősen ajánlom az ivartalaníást , adassák be az oltásokat, féregteleníttessék és simogassák ugyanannyit, mint most, hátha csak múló szeszély nála a “hazalátogatás”. Ha mégsem, akkorfájó szívvel vagy bezárják a mostani lakásba, kibírják, hogy napokig igen hangosan fog tiltakozni ezellen, de aztán belenyugszik, vagy még fájóbb szívvel rábízzák egy jó szomszédra a régi lakhelyükön az etetését, esetleg visznek macskatápot, időnként visszajárnak simogatni, stb.

Sok sikert kívánok!

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993