Oli

2013.05.29.

Tisztelt Doktor Úr! Egy 10 éves Maine Coon cicám van, akit 2 éve már az első költözés megviselt kicsit. Utána vettem észre rajta az érdektelenség jeleit, de nem volt túl komoly. Közben történt még egy költözés, röviddel utána a számára megszokott állapot szinte teljesen megszűnt. Én elkerültem külföldre, a cicát a lehető legjobb helyen szerettem volna tudni, mivel nem tudtam lemondani róla és nem is akarok, de nem tudtam magamnál tartani, így az általam megítélt lehető legjobb helyre vittem, olyan emberek közé, akiket ismert baba kora óta. A teljes ellátást megkapta, de a törődés hiányzott, havonta látogattam, kicsit szomorúnak láttam, de betudtam annak, hogy elveszett valahol az élete általam, amiért én vagyok a hibás, de tudtam, hogy ezen javítani fogok és úgy gondoltam, jó helyen van, foglalkoznak vele, hiszen sokat meséltek róla jókat. Minap, pontosabban 3 napja kaptam egy telefonhívást, hogy azonnal menjek érte. Hát nem volt egyszerű, de elmentem. Most végre ismét velem van. De, mint kiderült, bezárták teljesen egyedül volt 3 héten át, amiről nem tudtam, csak ételt és vizet vittek be hozzá. 3 napja van velem, de az érdeklődésnek egyetlen szikráját sem mutatja. Lehet segíteni ezen a depresszión? Sokat foglalkozom vele, simogatom, ha nem alszik már, kinyitja a szemét, azonnal ugrok és lesem minden kívánságát. Ma már kicsit éberebb volt, de szerintem nem hiszi el még mindig, hogy velem maradhat. Olyan, mintha álmodna. Hogyan segíthetnék neki? Mit tegyek? Mennyi idő a teljes lelki gyógyulása? És szeretném megtudni, hogy az ilyen jellegű állatkínzás, már, ha ez ennek nevezhető, milyen büntetést von(hat) maga után? Én olyan helyre vittem, ahol biztos voltam benne, hogy foglalkoznak vele, de az utolsó 3 hét pokol volt számára, most, hogy én is megtudtam mit csináltak vele, a sírásom alig szűnik. Válaszát előre is köszönöm.

Kedves Gazdi!

Komolyan szoktam venni a gazdák lelki panaszait is, mert szerintem nagyon sok köze van az állataik egészségéhez, hiszen hajlamosak állataink “együtt rezegni” velünk.

ELőször is, vigye el orvoshoz a cicát, hátha nem, vagy nem csak lelki okai vannak a rosszkedvnek- egy alapos vizsgálat ráfér- lehet bolhás, kiszáradt, vagy bármi más betegség is okozhat bágyadtságot, kedvetlenséget, amit Ön depressziónak vél. Ha nincs ivartalanítva, akkor azt is minél előbb meg kell ejteni, hiszen lehet, hogy pótgazdáinál is az okozott gondot, hogy elkezdett jelölni- persze lehet, hogy ezen már túl vannak.

Ha sikerült kizárni a testi dolgokat, akkor lehet venni macskaferromonokat kibocsátó konnektorba dugható kis illatosító készüléket, ez sokat javíthat a cica rosszkedvén. (A neve CEVA Feliway Párologtató készülék)

A sok simogatás, dédelgetés biztosan eredményt fog hozni, de a cica érdekében magában is meg kell találnia a hajdani elégedett, vidám, nyugodt, kiegyensúlyozott gazdát, aki korábban volt! Legyen megint ilyen, amennyit csak tud, már csak a cica érdekében is, hogy ő is magára találjon. Személyes tapasztalatom, hogy a bosszús, haragos, a múltba néző gondolatok, mint a gondatlan pótgazdák feljelentése csökkentik azt az időt, amíg derűs és nyugodt tud maradni az ember, ezért ezekről lebeszélném. Ha kopott enni-inni a cica, akkor a simogatás és örömmel fogadás hiánya, még gyermekekkel így bánó szülők esetében sem bűncselekmény.

Szerezzen be macskajátékokat, érezzék együtt jól magukat és bízzon benne, hogy a mcskáknak tényleg 7 életük van, vagyis sok erejük, és ennél még sokkal rosszabb dolgokat is túlélnek, ha van aki szereti őket.


Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993