Zeusz

2013.05.30.

Tisztelt Doktor Úr! Van egy 14 hónapos Karthauzi kandúr cicánk, aki ősszel ivartalanítva lett. Az ivartalanítás után megszűnt a jelölése, viszont néhány hete rendszeresen lepisli az elöl hagyott törülközőinket, konyharuhákat, benti lábtörlőt és majdnem a párom cipőjébe is belepisilt. Azt gondoljuk, hogy bosszúállásból teszi, mert lakásban tartott cica és nem engedjük ki az utcára. Azért is haragszik, ha otthon hagyjuk reggelente, többször nekem ugrott vagy az arcomba kapott, ha elköszönésképpen meg akartam simogatni. Esténként és reggelente is játszom vele, mivel többnyire vadászik rám a lakásban, sokat rohangál. Napközben gondolom alszik és játékból lepakolja a konyhai polcot (borsot, fogpiszkáló tartót, vitaminokat) meg amit ér, de ez még nem aggaszt annyira, csak a pisilés, de az nagyon. Előfordult az utóbbi 1 hónapban, hogy kivittük pórázon sétálni esténként – a szomszédok persze hülyének néznek -, mert néha kiszökött már és ha újra megtenné, legalább legyenek ismerős szagok, hogy haza találjon. Azóta persze állandóan ki akar menni, de félünk, hogy elkóborol, valaki befogja és nem látjuk többet. Válaszát előre is köszönöm!

Kedves Gazdi!

Mielőtt a bosszúállásra gyanakodnánk, érdemes lenne megnézni, hogy elég nyugodt helyen van-e a cica WC-je, elég tiszta-e, szagtalan-e (az ásványi almok nagyon hamar elkoszolódnak, próbálják ki a szilikonos almokat!), hiszen a macskák meglepően tiszta állatok, nem szívesen piszkítanak olyan helyre, ami nem makulátlan.

Azt is érdmes lenne felderíteni, hogy nincs-e valamilyen húgyuti gyulladás, fájdalom– ehhez forduljanak állatorvosukhoz, aki egy vizeletvizsgálattal ellenőrizni tudja, nincs-e kezdődő alsú hugyuti problémája (FUS, vagy FLUTD néven talál bővebb információt róla az orvos válaszol rovatunkban, ha az oldalunkon rákeres).

Lehet, hogy igazuk van és unatkozik napközben, mert sokat van egyedül- ez valóban gond a fiatalabb macskáknál, de a korral megszokják a magányt, ha nem szándékoznak macska játszótársat szerezni, akivel megoszthatja a polclepakolás örömeit:)) Biztosan jól elfoglalná magát, ha kedvére csatangolhatna- bevallom én mindig az unalmasabb, de biztonságosabb és jóval hosszabb macskaélet propagálója voltam, én is félteném a sajátomat. A póráz jó lehet, a szomszédok, ha akarnak, úgyis találnak okot a megbotránkozásra, nem érdemes velük foglalkozni.

Tehát elsőként vizsgálják meg a macskaWC-t és vizsgáltassák meg a cicát állatorvosukkal. Sok sikert, remélem hamarosan rendeződik a gond!

 

 

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993