Alfi

2013.06.07.

Szüleimnél lévő házi macska, nincs bezárva, eljár más udvarokra is. 2-4 hete csökkent az étvágya, jelenleg már nem is eszik, inni sem akar. Az elmúlt egy-másfél hét alatt sokat fogyott, szinte már csont és bőr. Megelőzően hasmenése is volt, ami elmúlt, de a végbélnyílás környéke folyamatosan ürülékkel szennyezettnek hat. Láthatóan gyenge, ha bármilyen ételt rakok elé, inkább odébb megy, de nem eszik. A sima vizet sem issza. Az elmúlt időszakban volt belőle kullancs eltávolítva (édesanyám által) több alkalommal, melyek az eltávolítás után is élve maradtak (egy kivételével, amiről édesanyám nem tudja biztosan, hogy “nem szakadt-e bele a feje”) Köszönettel István

Kedves Gazdi!

Figyelmébe ajánlom a kullacsokról szóló bejegyzésünket, amit elér, ha IDE KATTINT!

Előfordulhat, hogy van összefüggés a cica betegsége és a kullancs csípések között: a Haemobartronellózis nevű betegséget kaphatja el a cica, ami, ha immungyengítő vírussal is fertőzött (Macskaleukémia, FelV, macskaaids FIV), akkor vérfogyottságot, gyengeséget, súlyvesztést okozhat többet is megtudhat róla, ha IDE KATTINT), viszont sokkal valószínűbb, hogy a krónikus hasmenéssel van összefüggésben a dolog, ami ráadásul étvágytalansággal is párosul, ahogy leveléből olvasom.

Egy oltatlan, gondolom féreghajtatlan, valószínűleg nem ivartalanított kandúr számos dolog miatt lehet beteg: elkaphatott fertőző macskabetegséget, ami emősztőszervi tüneteket okoz, elkaphatott olyan fertőző betegséget, ami májelégtelenséget okoz, vagy megtámadta az immunrendszerét, lehet súlyosan férges, vesebeteg, lehet idült hasnyálmirigygyulladása, de akár ezek egyszerre is jelentkezhetnek és még számos betegség okozhat krónikus hasmenést, étvágytalanságot, lesoványodást.

Egy szónak is száz a vége: gyorsan állatorvoshoz kell vinni, aki alaposan megvizsgálja, ha kell kiegészítő vizsgálatokat végez: vérteszteket, röntgent, ultrahangot, stb. Ezek alapján kiderül, hogy milyen kezelés kell a cicának.

Remélem hamar meggyógyul!

Ha meggyógyult, akkor érdemes konzultálniuk állatorvosukkal az ivartalanításról, a rendszeres oltásokról, parazitaellenes kezelésekről- ugyanis ez a hosszú és egészséges macskaélet titka!

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993