Franciabulldog 2010

2013.06.07.

Tisztelt Doktor Úr! Van egy francia bulldog szuka kutyám január 25.-én egy farok korrekciós műtéten esett át mert az orvos azt mondta rendellenességgel született és ott váladékozott megműtötte és eleinte szépen gyógyult, de volt neki egy cső betéve ahol a váladék savó kifolyt, és ezen az egy ponton ahol volt a cső nem gyógyul be. Odanő egy vérhólyag szerű hólyag ami aztán kifakad és abból véres váladék folyik. Én január óta folyamatosan hordom vissza a kutyát ahhoz az orvoshoz aki műtötte, de ő minden alkalommal azt mondja nincs semmi baj majd el múlik, ez egy nagy műtét volt ez normális, és hogy nem kell minden kis aprósággal szaladni hozzá!!! Voltam már más orvosnál is de az pedig nem tud mit csinálni mert konkrétan nem látja a baj okát nem ő műtötte és azt mondta mennyek ahhoz aki műtötte!!!!!Szeretném megkérdezni hogy mit lehet még tenni mitől lehet ez hogy nem gyógyul be azon az egy ponton és még mindig folyik a véres váladék? És azt is szeretném megkérdezni hogy milyen mód van arra hogy az orvos visszafizesse a műtét árát? Hisz semmi változás nem következett be ugyan ugy folyik a véres váladék mint műtét előtt!Válaszát előre is köszönöm

Kedves Gazdi!

Nagyon sajnálom a kálváriájukat és elsősorban a kutyust, akinek nem gyógyul a farka.

Nagyon nehéz látatlanban véleményt mondani a konkrét sebről- ha jól értem, a kezelőorvos elégedett a végeredménnyel, Ön nem. A másik orvos nem vállalta az esetet.

Úgy tűnik, hogy mivel a kezelőorvos szerint várni kell, Ön pedig nem akar várni, mert úgy ítéli meg, hogy a kutya nem gyógyul, kell keresnie egy harmadik orvost, akire rábízza a kutyus kezelését, aki alaposan megviszgálja, és eldönti, hogy ennyi ideig tart a lábadozás, esetleg valamilyen sebgyóőgyulást késleltető ok van a háttérben (pl. cukorbetegség, Cushing-kór, stb.)vagy aki tud gyógymódot a váladékozás megszűntetésére.

Jómagam a mediáció, a megbeszélés híve vagyok, szerintem ha higgadtan, indulatoktól mentesen, a problémára koncentrálva tudunk/tudnánk egymással beszélni, úgy, hogy egymást meghallgassuk, a másik megértse, mi a bajunk, akkor nem kellene pereskedni annyit. Ez persze nagyon nehéz. Ön joggal várja el, hogy komolyan vegyék a problémáját, az orvos pedig joggal várja el, hogy a páciensei gazdái bízzanak a szakértelmében, egészen addig, míg be nem bizonyosodik, hogy hibát követett el. Ha nem tudnak egymással zöldágra vergődni, akkor ügyvédhez kell fordulni, igazságügyi szakvéleményt kérni, de ez már nem az én asztalom.

Remélem sikerül mindenki számára megnyugtató megoldást találni, és főleg, hogy hamar meggyógyul a kutyus!

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993