Mona

2013.06.20.

Tisztelt Doktor Úr! Van egy 7 éves yorkim,aki egy hónapja nagyon köhögött,folyt az orra. Voltunk orvosnál,kapott egy Enroxil injekciót. A következő 5 napon pedig 1X1 Enroxil tablettát.Mivel nem gyógyult meg,kaptunk Cifloxin tablettát 2X1/4 kapott 1hétig,plussz adtam neki ezüst kolloidot napi 1X 3ml-t.Végül is meggyógyult,azóta nincs köhögés,se orrfolyás. Viszont egy hatalmas duzzanat van a hátán,eddig nem éreztem rajta,pedig mindennap fésülöm a szőrét!Visszamentünk az orvoshoz,szerinte az Enroxil injekciótól van,attól duzzadt fel,mert lehet annak a mellékhatása,és ez van hogy 2 hónapig sem lappad le. Nagyon nyugtalanít ez a duzzanat….mit javasol a Doktor Úr mit csináljak? Lehet neki vizes ruhával borogatni? Vagy vigyem el egy másik orvoshoz? Annyi daganatos betegségről olvastam már…remélem nálunk nem ez a baj…)) A kutyusom egyébként jókedvű,az étvágya is a régi. Előre is köszönöm gyors válaszát! ÜDV:M.Julianna

Kedves Gazdi!

Fontos lenne kideríteni, hogy mit rejt a duzzanat: rendelőnkben mintát szoktunk venni a duzzanatokból (aspirációs cytológia vizsgálat), majd cytológiai vizsgálatot végzünk, illetve laboratóriumba küldjük a mintát. A cytológiai vizsgálatból aztán el lehet dönteni, hogy mitől van a hirtelen képződött képlet.

Előfordul, hogy a bőr alá vagy izomba beadott injekciók szöveti reakciót okoznak és duzzanat nőhet tőlük a beadás helyén- ettől még nem kell másik állatorvost választania! Először olyan módszerekkel igyekszünk segíteni ilyenkor, mint a véráramlást serkentő kenőcsök, vagy a masszírozás. Ha nem hoz megoldást a konzervatív út, akkor sebészileg kell letávolítani a problémát okozó duzzanatot.

Ha mégsem az injekciós készítményre adott szöveti reakcióról van szó, az is kiderül a cytológiai vizsgálatból, így a rettegett daganatos megbetegedés is kizárható.

Sok sikert és mihamarabbi gyógyulást Monának!

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993