Ha a kiskutya nem eszik

2013.06.24.

Kedves Doktor Úr! Szombaton megajándékoztuk a családunkat egy gyönyörű golden retriver kutyakölyökkel. Megbízható kutyatenyésztőktől, egészséges kiskutyát vásároltunk. Azonban a kiskutya amióta nálunk van nem eszik, csak iszik. Pedig ugyanazt a tápot adtuk neki, amit a volt helyén kapott. 7 hetes volt amikor elhoztuk. Többnyire látszik a kiskutyán, hogy nagy trauma volt az otthonától való elszakítás, sokat is törődünk vele, mégis sokszor kedvetlen, szomorú. Ma jártunk vele állatorvosnál, kapott újabb oltást. Ő is azt mondta, hogy a kiskutya egészséges, ennek ellenére számunkra nagyon aggasztó, hogy lassan 3 napja nem eszik. Több fajta táppal, és kutyaeledellel próbálkoztunk. Ön szerint mit tegyünk ebben a helyzetben? Üdvözlettel: Fehér Hajnalka

Kedves Gazdi!

A vesszőparipámmal kell kezdenem: az új Állatvédelmi Törvénnyel, mely szerint a kiskutyáknak és kiscicáknak 8 hetes korukig az anyjuknál a helye, ezt a tenyésztőknek is tudniuk kell már!

Megmondom őszintén, én is Önökkel együtt aggódom, ha egy 7 hetes kiskutya 3 napja nem eszik. Sajnos látatlanban csak elméleteket gyárthatok- például, hogy még sokat szopott, keveset evett, csak ez kevéssé tűnt fel a sok kistesó mellett- ilyenkor lehetne átmenetileg anyatejpótlékokkal próbálkozni- legjobb a kereskedelemben kapható, laktózmentes, mert a tehéntejtől hasmenése lehet (nem biztos, hogy lesz, ha sokat szopott), amire most igazán nincs szüksége, mert ilyen kicsi állatoknál könnyen kiszáradáshoz vezethet.

Látom az adatlapból, hogy van cicájuk is, esetleg vele együtt vagy az ő ennivalóját sem hajlandó enni? A macskatáppal sem tennének neki rosszat, sőt, a tasakos, vagy konzerv macskatápok általában még ízletesebbek, mint a kutyáknak valók.


Ha semmi sem segít, akkor újra fel kell keresniük állatorvosukat!

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993