Rófusz

2013.06.26.

Jó Napot! Van egy 8 éves német vizslám! Körülbelül 8 hónapja felfigyeltem rá, hogy a fején 3 db 1 forintos nagyságban kikopott a szőr! Elvittem állatorvoshoz , aki azt tanácsolta vegyek neki parazita elleni szert mert lehet valami élősködője van!Most egyre rosszabb a helyzet, állandóan nyalja a lábát, és nagyon vakaródzik! a farán már nincs is szőr és a lábán sem kör alakban!a bőrén száraz göbök keletkeznek és azt levakarja a szőrrel együtt!később pedig száraz megvastagodott bőr marad a helyén! vettem már neki frontline-t, különböző pyodermára sampont, naponta fürdettem vele!A szeme is erősen váladékozik ,de nem sok javulás!Egy másik állatorvos azt mondta gennykeltő baktériuma van, ami vele született! másik orvos azt mondta nedvedző börgyulladása lehet , de vizsgálatot nem csinált senki neki!Kb 2 éve volt neki egy láb törése, azt mondták az is okozhatja,ha baktérium került a szervezetébe!Várom mielőbbi válaszát! Köszönettel: Ibolya

Kedves Gazdi!

Nagyon elkeseredek ilyenkor, mikor azt hallom, hogy nem vesznek mintát az elváltozásból, hanem találgatnak, tippelgetnek a kollégák. Szerintem még olcsóbb is egy bőrkaparék minta vétel tenyésztéssel, mikroszkópos vizsgálattal, postával együtt, mint a sok, feleslegesen megvásárolt szer és a sok szenvedés, gazdának, állatnak egyaránt, főleg, ha nem sikerül elsőre megtippelni, hogy mi lehet a kórokozó.

Nem szeretnék beállni a tippelők sorában, hiszen valóban okozhatja rühatkától a szőrtüszőatkáig, gennykeltő baktériumos felülfertőződéssel, gombákkal bármi az elváltozást, sőt, a legvalószínűbb, hogy már több kórokozó is felelős a tünetekért, sőt, talán egyéb szisztémás, vagyis az egész szervezetet érintő dolog is húzódik a háttérben, mint mondjuk a hormonháztartás zavara.

Ha tudja szállítani a kutyát, akkor azt javaslom, keressen fel egy nagyobb állatklinikát, ahol alapos kivizsgálás után mintát is vesznek az elváltozásból.

Remélem mihamarabb megtalálják a megoldást!

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993