7 hetes kiskutya

2013.07.04.

Jó napot kívánok! Június 29-én (szombat) kaptam egy kis kutyát 7 hetesen (Bichon Havanese). Vasárnap nagyon ment a hasa, enni nem nagyon evett, de ivott sokat. Hétfőn már annyira híg volt a széklete, hogy azonnal elvittem az állatorvoshoz. Az orvos adott neki görcsoldót, vitamint és féreghajtót. Amikor haza hoztam az állapota nem változott túl sokat, ezért este újra visszavittem. Kapott infúziót, mivel egész nap nem evett, és antibiotikumos kezelésre kellett vinni 3 napig (tegnap volt az utolsó kezelése), már a hasa nem megy, viszont nagyon bágyadt és továbbra sem eszik, csak nagyon ritkán 1-2 falatot. Junior kutya konzervet adunk neki. Tegnap az orvos azt mondta, hogy lehet, hogy azért nem evett és nincs étvágya mert meleg van, vagy fáj a hasa. Nagyon el vagyok keseredve mert amióta haza hoztuk azóta csak orvoshoz visszük. Tanácsot szeretnék kérni, hogy mit tegyek. Sosem volt kutyám, ezért kérek tanácsot. Vigyem el egy másik orvoshoz vagy hagyjam egy kicsit, mivel sok gyógyszer kapott? Előre köszönöm, várom válaszát.

A leírt ijesztő tüneteket jó esetben “csak” a választással, új élőhellyel, talán más takarmány miatt is kialakuló stressz-helyzet okozza – ami a kezeléseknek, szeretetteljes hozzáállásnak köszönhetően rövidesen megoldódik. Sokkal nagyobb a baj, ha a választási stressz komolyabb veleszületett, vagy szerzett (pl parazitás, bakteriális, vírusos) betegség fellángolását eredményezte.

Mindenképpen jelezze a fejleményeket régi, vagy újonnan választott állatorvosának, hiszen ha az utóbbi lehetőség áll fenn, úgy részletes vizsgálatokra, további (nem kizárt, hogy intenzív) kezelésekre lesz szükség.

Gyakori, hogy a leírtakhoz hasonló módon nehezen indul egy kölyök kutya befogadása, a vele való együttélés. Önnel együtt azt remélem, hogy mielőbb túljutnak a kezdeti nehézségeken és hosszú, boldog, egészségben töltött idők jönnek.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993