Utazás

2013.07.14.

Tisztelt Doki! Köszönöm előbbi válaszát. A kutyus már utazott kocsiban,vonaton de az a gond,hogy ő eléggé érzékeny és nagyon gazdi orientált (pl: ha a boltba megyünk és egyedül hagyjuk,már az is megviseli nyüszög),úgyhogy esetünkben a “minden kötél szakad” dolog áll fenn. Ezért is gondoltam,hogy szükség lenne valamilyen nyugtató hatású gyógyszerre. Ha Ön tudna esetleg ajánlani, azt megköszönném, vagy ha az előbbi levelemben felsoroltak közül valamelyik mellet állást foglalna, azt is szívesen venném! Válaszát, és tanácsát előre is köszönöm! Szép hétvégét! Üdvözlettel: Éva

Kedves Éva!

Ha jól értem, akkor főleg amiatt aggódik, amikor a kutya nem lehet Önnel a repülőn, és erre az 5 órára szeretne neki nyugtatót adni.

A kollégák 2 szert ajánlottak: a Zylkéne egy olyan szer, amely vény nélkül kiváltható, egy tejből kivont biológiailag aktív fehérjét tartalmaz, amely segít a stresszes állapototk jobb elviselésében, mint amilyen az egyedüllét, utazás. Alkalmazásának nincs ellenjavallata és nem várható mellékhatás kialakulása. Rövid és hosszú időtartamban is alkalmazható. Személyes tapasztalatom nincs vele.

A Sedalin tabletta vagy gél egy vényköteles! gyógyszer, amelyet használnak az állatok nyugtatására, védekezési reakciók kikapcsolására, valamint az általános narkózis bevezetésére, fő hatóanyaga az acepromazin.

Az a tapasztalat, hogy nagyon változóan reagálnak rá a különböző érzékenységű kutyák, még akkor is, ha azonos tömegűek. Ennek már lehetnek mellékhatásai: vérnyomáscsökkenés, átmeneti vörösvérsejt szám és hemoglobin koncentráció csökkenés, a hőszabályozó központ tevékenységét gátolja, így a hőszabályozás labilissá válik- ezért érdemes gondoskodni a jó hőszigetelésről- vagyis a huzatmentes, takaróval ellátott helyről.

Remélem tudtam segíteni a választásban a többlet információval.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993